This is who i am.

Senaste inläggen

Av Angelika - 24 juli 2013 20:35

Förkylning, en liten Vide som börjat krypa, Vincent som trotsar, pratar å ha blivit ännu större, ännu en sommar med jobb, hjortronplockning, sjukhusbesök med blodprover å en dom som innebar laktosintolerans, planering inför ett 30:års kalas, en storkille som blir 3 år om 1 månad, en lillebror som blir 1 år om 2 månader, ännu ett försök med viktnedgång, lite tankar å funderingar om allt möjligt, crousing i Sollefteå, Åsele marknad, Laxfestivalen i Sollefteå, förberedelser inför fortsatt plugg till hösten.. så kan man nog sammanfatta min sommar. 


Förkylningen är inne på 2:a veckan.. hostar mest på nätterna, barna sover oroligt.. speciellt Vide som antagligast börjar få tänder å ha mycke drömmar. Så de innebär att han vaknar å är toklessen.. de enda som hjälper är närhet. Så en del nätter har vi legat alla 4 i sängen = trångt! Vincent måste vara inne i nån 3:års trots.. Vide ha humör vill jag er lova. Vincent är rena rama motsatsen till den här lille killen. Johan fyller 30 den 18/8 så här planeras de för fest! Mer än så kan jag inte säga eftersom han inte vet om så mycke. Vincent blir 3 år 24/8 å Vide blir 1 år den 26/9.. många som fyller år nu. Viktnedgången gå sådär nu.. jag ha gått upp nåt kilo å eftersom jag vart så förkyld å inte kunna anstränga mej. Bricanylen ha vart ett måste nu, de å allergitabletterna. Hostar så mycke så jag bli ansträngd med andningen. Skräp va jag hatar de! 2 dagar sjukdom från jobbet.. jag hatar'ne! Vi va en sväng på Åsele marknad.. åkte lite karusell, köpte sockar å en kruskavel till tunnbrödbakningen. Nu taggar vi för Laxfestivalen som är nu i helgen! Med de avslutar jag med lite bilder.


                 

ANNONS
Av Angelika - 23 juni 2013 22:58

Jamensådärja! Mitt första delmål är nu avklarat efter 7 dagar! -6 kg!! Jag är en stolt kvinna.. känns toppen, å mer ska de feun bli! Jag måste erkänna att jag är hemskt dålig på röra på mej, men nu måste de bli ändring på de. Kvällarna kan man ju inte va ute å gå här.. man bli ju ihjälbiten.. tro mej.. jag å Sanna verklien powerwalka men tydligen så gick vi för sakta eftersom dom jävlarna hann ikapp oss. Så jag ska ställa ringning tidigt imorrn å bege mej ut. Imorse tänkte jag samma sak men somnade tydligen ifrån mobilen så de sket sej. Men sovmorron är nog bland de bästa som finns så de är en aningens svårt å ta sej upp, å speciellt när man börjar senare på dagen eller är ledig. Jag kunde stå emot allt gott på midsommar så borde de väl inte va så svårt å ta sej upp för å röra på fläsket.. jag vill ju gå ner mer! Så nu gott folk ha jag ett nytt delmål.. 4 kg är de som gäller.. jag ha ingen speciell tid för de, de är ju bättre å gå ner sakta. Nu få jag även äta lite annat å mer dom kommande veckorna. Mitt mål är å gå ner mer, hålla in på mat intaget även de goda, röra på mej mer å sen samtidigt kunna hålla den vikten jag nu vill ha. Men just nu är mitt enda mål å gå ner 4 kg. That´s it! Resten ta jag sen.. mitt motto är å inte sätta för stora mål, då skiter de sej på en gång! Å med de säger jag nu gonatt om jag ska orka upp imorrn.

ANNONS
Av Angelika - 22 juni 2013 20:20

Midsommar 2013 kommer jag aldrig glömma.. eftersom jag går på diet så få jag bara äta 150 g kyckling, fisk eller kalkon.. per måltid. Inget till! Å eftersom de är så viktigt med den här första veckan de är då man renar kroppen så vill jag inte fuska. Så de andra åt silltårta, glass å jordgubbar å jag åt min kyckling.. snacka om deprimerande!! Jag börja fan grina! Men -5 kg på 5 dagar å 1 kg kvar till mitt delmål så biter jag ihop! Nästa helg kommer de bli lite alkoholhaltiga drycker å grillat så då få jag suga på den karamellen istället. Nackdelen är att jag kommer måsta "städa" ur kroppen 2 dagar efter de.. men de är de lätt värt!! Jag kommer ändå tänka på att inte stoppa i mej onyttigheter för å gå upp så mycke.. men för å inte bli askalas lär jag behöva äta liiite mer än va jag gjort nu. Men jag kommer nog inte orka så mycke med tanke på att jag levt 1 vecka på 150 g mat.. sen när jag ha kommit ner mer kommer jag nog lägga ut mer ingående med min viktminskning.


Jag ha blivit med nya glasögon.. röd båge å syns lite mer än de andra jag hade sen ha jag länge vela beställa nya brillor, fick t.o.m med hem ett par som jag använde typ 1 dag tills jag kom underfund med att dom va inge bra. Dom ramla ner på näsan å jag fick he upp dom hela tiden.. så näe jag skickade tillbaka dom. De här va väl för ett år sen. Nu gick mina gamla sönder.. så då va jag ju tvungen å skaffa mej ett par nya. Så that´s It.. gick omkring på jobbet hela dagen idag å ingen märkte nåt.. förutom en tjej jag jobbar med haha. 

Är ensam hemma ikväll, resten av mina pojkar är i Nässe hos svärmor. Så jag passa på å tog in hundarna   Dom blev så glada å få komma in. Ska strax ge dom lite käk så få dom gå ut till sitt sen. Koyuk slet sej ur halsbandet.. toppen tänkte jag å fick panik där ett tag.. men jag skynda mej upp på bron medans jag ropa på han å han skutta omkring å följde gladeligen med. De märktes att han inte ville springa ifrån dom andra 2. Sen när dom kom in sprang dom omkring som små yra höns.. Koyuk tyckte de va helt ok å äta lite på Vides strumpa men se de tyckte inte hans matte om. Så nu ligg dom å käka på lite ben. 


Semestervikariatet ha börjat å jag trivs väldigt bra. De tar väl ett tag innan man kommer in i rutinerna, de tycker jag väl är lite jobbigt men de är bara å bita ihop. Jag som tar åt mej så lätt å hatar å göra fel.. men gör man inga fel lär man sej inte.. så anser jag i allafall. 


Nu dags å mata hundarna sen ska jag se om de gå å se nå tv.. anten är typ trasig, å ha vart de sen vi flytta in haha.

Av Angelika - 17 juni 2013 11:19

Har nu påbörjat min första dag med å rena kroppen.. första veckan kommer bli jobbigast. Köpte ett batteri till vågen så nu kan jag väga mej hemma. Ha gått upp 1 kilo sen jag vägde mej sist.. men tyvärr försvann min energi och entusiasm till både viktnedgång och promenader. Men nu ta jag nya tag! 1 vecka med å rena kroppen, äta endast 2 ägg, kyckling, fisk eller kalkon.. 2:a veckan få man börja lägga till lite annat. Midsommar kommer bli jobbigast! Äta gott på midsommar är bara å glömma. Men i slutändan vad väger tyngst? Gå ner i vikt som jag ha strävat efter i så många år eller äta gott 1 dag? Inte så svårt val.. de är bara å bita ihop. Jag kan se framemot nästa Lördag istället då vi ska fara upp till Storuman å gå på dansgalan med mina syskon.. då kommer de bli både grillning å alkoholhaltiga drycker. Få köra en reningskur 2 dagar när jag kommer hem på de. 


Videknoppen växer så de sprakar.. han ha börjat prata lite å kan säga mamma, pappa, titta å lampa. Hans häftiga humör görs sej påmind varje dag. Några tänder ha han inte börja få, men dom är nog inte alltför långt bort. Han tar sej fram i både gåstol å på golvet.. han liksom sitter och flyttar benet som han är på väg å ska krypa sen tippa han rumpan åt andra hållet å vips så är han framme vid förstärkaren vid tv'n. Idag ställde han sej på knä i sängen.

   Vincent ha verklien blivit stor nu.. helt blöjfri på dagarna å under vilan.. på natten få han fortfarande ha blöjan på eftersom han inte vaknar när han vill kissa. Men de ha vi ingen brådska med. Blöjfri redan innan 3 år? De gick fort för våran numera stora pojke <3 Våra älskade barn!


På Torsdag börjar jag mitt semestervikariat.. men inte nog med de så ha jag fått jobba över 100 timmar både Maj å Juni.. feels good! Så lite pengar ramlar de in nu. Känns skönt att de i allafall är stabilt under sommaren, å att vi ha 2 helt okej inkomster. Jag ha sagt att jag få full lön, men riktigt så är de ju inte. Men för mej är de som en full lön. Ska även ta å skicka in papperen till kommunal så jag gå med i a-kassan. Måste bara ringa dom först så jag fyller i rätt. 

Avslutar de här inlägget med nå bilder :)


       

Av Angelika - 6 juni 2013 11:46

Jag sitter här på ute på brotrappen å tittar på Vincent när han cyklar.. han blir 3 år i Augusti! När hände de här!? När hann han bli så stor? Jag få så dåligt samvete när jag inte orkar göra nåt med han.. för jag är så otroligt trött! Igår gick jag väl inte å la mej tidigast, men de är ju inte bara nu. När jag jobbar gå de bra.. men så fort jag är hemma är jag toktrött! Antar de beror på massa olika saker i livet så jag ha väl mina aningar. Men allting.löser sej till slut, å de kan bara just nu bli till de bättre :) Älskar mina små <3

Av Angelika - 18 maj 2013 00:01

Ibland känn man sej som den ensammaste schejjen i hela universum. That's me tonight! Inte de att jag känner så bara för Johan inte är hemma.. utan bara sådär ensam.. varför gör man de? En-sån-där-nattfundilurare..

Av Angelika - 11 maj 2013 19:40

Nu är jag snart klar med psykiatrin, jag har bara lite kvar som att skriva in på datorn, lägga till lite och sen skicka in skiten. Då är de bara å ta tag i specialpedagogiken. Jag ha läst psykiatri medans de andra i min klass ha läst specialpedagogik å anledningen till varför är när jag väntade Vide fick jag i V.30 graviditetsklåda som bidrog till att jag fick toklite sömn i ca 8 veckor, jag hade ingen energi till å plugga, jag orkade helt enkelt inte.. så jag fick välja å hoppa av, eller ta ett uppehåll. Så i December bestämde jag mej för å fortsätta. Så i Januari va jag åter tillbaka i skolbänken. Då hade jag missat 2 kurser. Så nu ha jag läst en för att komma ikapp, så specialpedagogiken ha jag på mej över sommarn.. till hösten bli de mer stressigt då jag ska läsa medicinsk grundkurs tillsammans med komvux, om jag nu tar mej in, SAMTIDIGT som jag läser en annan kurs med min klass haha.. så gott folk är jag off nu så lär jag väl bara bli mer då. De ska bli spännande å se hur de. Men jag ska banne mej inte ge mej.. vi ha höstterminen kvar å inte ens halva vårterminen å de är inte mycke. Eftersom vi ha fått den här utbildningen av Sollefteå kommun känns de som att jag vill å tänker ta den här chansen. Tyvärr finns de folk som inte ha fått den här chansen å fortsätta :/


Å sen då.. pappan i huset kommer va hemma i sommar å va pappaledig medans mamman ska jobba. De kommer bli en händelserik sommar å de gillas! Först ha vi crusing här 1:a Juni.. sen 14:e å 15:e är de bröllop för våra 2 vänner där Johan ska va bestman å Vincent ringbärare :) Dagen efter bli själva bröllopsfesten. 28:e dra jag å Johan upp till Storuman till mams å paps eftersom de är marknad å dansgalan på Lördagen.. då bli de party å grillning med syskonen å respektive, ska bli sååå kul å jag hoppas de bli de också! Bra väder hoppas vi på. Barna få va hemma med farmorn som ska va barnvakt. De bli våran första tripp utan våra småtroll. Sen kommer vi till laxfestivalen.. då ha jag också en ledig helg.. ha väldigt många lediga helger i sommar.. tyvärr känns de som.. eftersom man inte jobbar så mycke annars är de såååå skönt å ha en riktig inkomst i allafall under 2 månader.. så då jobbar jag hellre väldigt mycke under dom få månaderna. Men men.. man kan ju inte få allt. Sen kommer vi till stora födelsedags månaden.. Johan bli nämligen 30 den 18:e.. men vi kommer ha ett bamse kalas nån helg innan. Sen fyller ju Vincent 3 år den 24:e.. tiden försvinner.. poff säger den bara! Vide bli ju 1 år i September.. mina små skatter! <3

Av Angelika - 6 maj 2013 23:09

Jag ha verklien börjat en resa kan man säga.. en viktresa. Jag nu bestämt mej att jag vill gå ner i vikt! Jag ha alldeles för mycke "kött på bene" haha! Jag är nu inne på min 4e vecka å jag ha typ inte gått ner nånting.. den sista veckan ha allt bara stått still för mej, en klockren svacka kan man nog säga. Jag ha inte rört på mej i den utrstäckning som jag skulle ha gjort. Men däremot ha jag hållt ifrån mej onyttigt skit.. förutom på Lördagarna.. då få jag unna mej nått gott. Jag drar ner på sockret.. försöker verklien å undvika stoppa i mej sånt. Å typ allt annat onyttigt. Så jag kör inte efter nån speciell diet. Cambridgekuren är nåt som ha funkat på mej förut.. åt soppor i 3 veckor å gick ner en hel del, några år sen men ändå. Nu skulle jag vilja ha råd å köra på igen.. men ack så dyrt de är! :/ 

Näe nu är de sängen som gäller.. hoppas på finväder imorrn så man kanske kan ta sej ut på en promenix med en sovandes Vide i vagnen som sällskap. De skulle gillas! Men nu är jag så trött så öga gå i konkurs.. gonatt!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ This is who i am. med Blogkeen
Följ This is who i am. med Bloglovin'

...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se