This is who i am.

Senaste inläggen

Av Angelika - 3 april 2014 22:20

Med risk att låta tjatig.. meeeen jag måste ju få skriva ut de här på bloggen också! Jag ha klara jägarexamens provet!! Bildbevis.. here it is!  


Sen är jag ju heeeeeelt värdelös på uppdatera här.. så jag säger då de: facebook is the shit! Hade jag inte haft de, ja då hade ni nog kunna följa mej bättre här. Men de finns kanske nån där ute som inte ha facebook som läser :) Va som hänt sen senast jag skrev är att bilen ha strula, generator felet gjorde sej påminnt så vi kom till den punkten vi ha vänta på.. generatorbyte. De gick väl fint, förutom att när vi hade fått tillbaka bilen å jag skulle köra hem efter handlingen på Ica Kvantum så börja bilen strula... igen... de visa sej bara att de va en slang som inte satt fast.. jag fick hjälp å vips så gick bilen igen. Dock hade jag körförbud på den så jag fick besikta om den så nu ha jag i allafall till i slutet av månaden på mej å fixa till den å besikta den igen.


Vide surra på mer än förut, nu ha han börja sätta ihop orden till meningar.. t.ex som när vi va ute å jag styrde grejer med vagnen.. då klappa han på vagnen å sa: sitta här. Han härmas när man pratar å tar efter både med ord å hur man gör. Han ser hur Vincent gör å tar efter.. både på gott å ont. Jag tro storebror tyck de är kul å hitta på bus eftersom hans lillebror gör likadant haha.. sötonga <3 Vi ha hett upp barna på heltid på förskolan när vi jobbar bägge två, å de märks skillnad faktiskt. Dom är lite mer tröttare men samtidigt så leker dom mer tillsammans efter dom ha kommit hem å dom är lite gladare. 


Så jaaa livet å vardagen lunkar på som vanligt :)


ANNONS
Av Angelika - 23 mars 2014 02:24

Vart vore jag i livet om jag inte hade valt den väg jag valt. Om jag inte hade åkt ner hit till Sollefteå från allra första början, om jag inte hade träffat Johan.. hur skulle mitt liv se ut då? De är absolut inget jag ångar ska jag tillägga så ingen tror nåt nu! Utan de skulle bara va så intressant å veta. Jag är så glad jag ha min älskade sambo å våra två små trollungar <3 Näe de är absolut inget jag ångrar, att jag valde den väg jag valde. I livet så finns de otroligt många vägskäl å välja bland.. vilken väg man ska ta är bara en själv som vet. Ibland blir de inte riktigt som man tänkt sej.. därför tro jag de är viktigt å inte måla upp för stor bild av sitt liv, utan ta de lite som de kommer. Framtidsplaner ska man ha, nåt att sträva efter men man få då kanske va beredd på att de kommer hinder under vägens gång.


 

ANNONS
Av Angelika - 17 mars 2014 23:28

De blev trots allt bara 2 dagars tävling på Vindelälvsdraget. Vi ha nog haft alla väder som gå å ha. Snöblandat, blåsigt (upp mot 20 sekundmeter) soligt.. jaa kanske inte dimmigt. De här året kommer nog lätt va minnesvärt. Vi ha både badat å halkat runt på blåisen. Torsdagens stora ämne va blött då alla fick bada sej igenom sträckorna. Våran första man som va ut körde starten från Ammarnäs sprang med vatten upp till knäna i drygt 2 km. Jag började min sträcka efter dryga km med å få trassel, spannet vände om å jag hade alla sex hundarna som hamna i slagsmål! Två å två mot varann.. värst va en av ledarhundarna å en av våra. Jäääj.. jag svor, skrek å börja halvt grina.. hädanefter ska jag köra hundar som jag vet gå ihop! Å kanske inte fem hanar å en tik. Mina 8,5 km tog 50 min pga de. När jag hade 1 km kvar till växling ramla jag å släpades efter.. allt efter ha fått lov å ankra pga trassel igen. Jag blev blöt ända in till trosorna. De bara tjaska i skorna när jag gick.. allt bara strula den dagen.. alla lag tog längre tid på sej pga blöta spår. Skidåkare hade nog mest "tur" den dagen då de gick tyngre för spannförarna. Men vi genomförde tävlingen å kom i mål. Vi hade några som nog lyckades köra in liiiite tid. Fredagens tävling blev heeeeelt tvärtemot.. de hade frysit på under natten så blöta spår blev isiga spår. Jag tänkte jag skulle köra 6:spann den dagen också men bestämde mej för å bara köra 4a.. å glad va jag för de, hade jag kört fler än 4a så hade jag kört ihjäl mej. Tillsammans med Terese körde vi in på en 18:e plats. Å de va tack vare henne vi placerade oss så bra, vi delade nämligen på den sträckan. Under Fredag kvällens prisutdelning fick vi veta att pga säkerheten för både hundar å förare så ställde dom in Lördagen också.. de va tydligen två skidåkare som hade gjort illa sej. Så vi följde istället med å tränade på Björkseles spår innan vi drog vidare hemöver. De va ändå skönt å komma hem en dag tidigare. Men jag fick träffa mina älskade föräldrar när vi va uppe <3 Synd bara att de inte blev 4 dagars tävling för då hade jag fått träffa en del av mina syskon å syskonbarn också. Hoppas de bli bättre vinter nästa år så vi kan genomföra 4 dagars! Men jag ha haft såååå kul dom där dagarna som va.. men som vanligt så gå de så fort å de är med blandade känslor man åker hemåt igen. Vi placerade oss på en 26:e plats av 30 lag. 35 lag som startade men 5 som hoppade av efter Torsdagens sträckor.


Så nu är de dags för jobb.. de är bara å bita ihop, jobbar nu Mån-Ons.. Fre-Mån.. å Ons-Fre nästa vecka.. sen få jag faktiskt va ledig 1 vecka.  Allt för å få va ledig nu V.11 Men nu är vi hemma.. å få hämta hem våra småtroll va nog de allra bästa <3 Som jag ha saknat dom!

Av Angelika - 10 mars 2014 20:28

Jag uppskattar ledighet.. å jag vill passa på å tacka min kära arbetskamrater som ha gjort att jag kunnat va ledig nu över Vindelälvsdraget. Sen att jag är ledig så många dagar innan vi drar är också väldigt uppskattat.. jag hinner då fixa allt som ska fixas innan vi åker på Onsdag. Tvättmaskinen ha gått varm idag haha.. ha även lyckats hitta åt stövlar till barnen.. inte en dag för sent! Dock hitta jag inte galonhandskarna.. ha säkert lagt bort dom på ett bra ställe. Pojkarna ska va på förskolan imorrn då hinner jag packa utan att jag ha två små som vill hjälpa till haha.. dom är så duktiga som vill hjälpa till, man ska nog njuta av de medans dom är intresserad. Vi få hjälp med å plocka ur diskmaskinen oftast av Vide.. han är så duktig! Vincent tyck väl inte de är lika kul som Vide.. men när han väl hjälper till så är de också uppskattat. Vide bli stortokig om han inte få hjälpa till å duka fram å plocka bort när vi ska käka. Gullungarna våra <3


Typiskt nog verka jag ha fått nå skov igen av den berömda IBS'en som läkarn trodde jag ha.. få ont än va jag äter.. de hade väl kunna vänta tills vi ha komme hem.. men jaja! Jag hade väl inte så mycke på hjärtat ikväll.. ska mata hundarna sen gå lägga mej.. efter 4 timmars sömn härom natten känner man sej rätt sliten. Så nightie på er gott folk :)

Av Angelika - 4 mars 2014 03:07

Då va helgen förbi.. å damn va speciell den ha vart! Glädjefylld, chockartad å helt alldeles underbar! När jag tänker tillbaka så sprids en oändligt stor glädje i mej. Fredagen började med lite extra pirr i magen då jag gick av jobbet å styrde bilen mot Sollefteå för att tillbringa dagen i skolan, den allra sista skoldagen va nu här. Vi blev avtackad med smörgåstårta, kaffe, en blomma å fina ord. När jag sen började åka hemåt fick jag en känsla av att de skulle va nå fler hemma. När jag sen kom hem va jag givetvis själv. For å lämnade barna å hundarna hos farmorn å hämtade sen Johan. Vi kom hem å jag slängde in nå kartonger.. min älskade sambo hade vart lite hemlighetsfull å sa att han hade en överraskning. Jag frågade då om den där överraskningen innebar om de va nån som skulle sova över.. tänkte då att för i så fall må jag börja röjja ihop i gästrummet. Nä sa han bara.. när jag sen vände mej å gick ut ur rummet så få jag syn på först min storasyster, lillasyster å sen mamma ståendes i trappen!! Chockad å glad är bara förnamnet. Dom ha alltså åkt från Umeå å Vilhelmina för att överraska mej. Såååå stort!! De där gjorde verklien min helg. Bara att dom kom ner å ville fira mej för min examen.. jaa jag är nog lite mållös än idag. Senare på kvällen fick vi ännu ett besök.. moster från Njurunda kom också upp! Så himla kul! Resten av kvällen firades, både med två klasskompisar, en kompis å familjen. På Lördag hade vi två som låg i princip hela dagen haha. Vi andra drog in till stan. På kvällen blev jag utbjuden av mamma å syrrorna på kina. Helgen va alldeles för kort! Jag ha haft de hur bra som helst. Jag kommer minnas den så länge jag lever. Så tack alla ni som va med å förgyllde min helg! <3 

Av Angelika - 28 februari 2014 03:47

Välkommen helg! Du är efterlängtad.. ledig i helgen såklart.. å med de innebär de skola, en kväll med lite förtäring av alkoholhaltiga drycker, en bakisdag, slädhundstur med lagmedlemmarna i lag 42 Team Sollefteå, möte inför Vindelälvsdraget å sen vips är Måndagen här igen å en vecka med både jobb, jägarexamen, förskola för pojkarna.. jaa en helt vanlig vardag igen. Men efter Onsdag går jag på hör å häpna 12 dagars ledighet!? De blev lite knas när jag la om schemat eftersom jag behöver va ledig när vi åker på draget.. med de innebär de att jag kommer jobba rätt mycke sista halvan av månaden istället. Men de få gå! Nackdelen är att jag missar både en snabbutbildning å APT´n.. lite mer knas där också.. men men.


Jag avrundar med lite minnesvärda bilder :)

 

Vindelälvsdraget för några år sen.. 

KM i Sollefteå draghundklubb.. jag på bob med 6 hundar framför..

 

 


 

Höstträning med fyrhjuling.. 

Fjällutsikt efter Sorsele vägen.. 

Pimpelfiske på Närtajaure..
 

Pimpelfiske på Uman i mitt älskade Ankarsund <3
Av Angelika - 27 februari 2014 02:40

Nu ha jag precis skickat in mitt sista arbete för den här utbildningen. Kompletteringarna jag fick tillbaka igår gjorde jag på kvällen å skickade in. Nu är de bara å vänta å se om de är grönt, även från de jag skickade in nu. Hoppas ju naturligtvis att jag inte behöver komplettera så att jag kan andas ut efter redovisningarna på Fredag, för då gott folk är vi klar! Å även om lärarn inte hinner se över mitt arbete å de skulle behövas komplettera så är jag ju så gott som klar ändå :) De känns... konstigt.. nu kan jag lägga mer fokus på jägarexamen som tyvärr ha fått lida lite för mycke. Nästa vecka då vi ha nästa träff kommer vi få göra 2 prov med övningsfrågor. I Mars kommer vi få börja med skjutsimulatorn.. de längtar jag till! Å i Maj blir de uppskjutningen. Va ska jag göra sen då!? 


Om mindre än 2 veckor är de dags för tävling.. Vindelälvsdraget kör igång! Å de blev inte som tänkt att jag å Johan ska tävla på samma sträcka eftersom Sollefteå bidrar med 2 lag i år va de tänkt att han skulle åka med Sollefteå draghundklubb´s lag å jag åker med Lag 42 Team Sollefteå.. han ha hoppat av de laget av olika anledningar å kommer därför åka med oss istället :) Å så kommer min älskade mamma å pappa till Sorsele så man hinner få träffa dom en sväng också. Men som "vanligt" sen några år tillbaka så ha Vindelälvsdraget blivit lite känsligt för min del.. min älskade farmor som gick bort för snart 6 år sen, 3:e Mars 2008.. å begravningen va i Sorsele 14:e.. dag 2 på draget.. så de är med blandade känslor jag åker upp igen. De året såg jag framemot å fara upp för jag kunde passa på å hälsa på henne. Men de blev inte som jag tänkt. När jag å lillesyrran va liten va vi väldigt mycke i Sorsele å hälsade på farmor.. minnen som kommer när vi va i lekparken å lekte, satt i soffan å tittade på tv, lekte med hennes tygdockor som hon hade under tv´n, fikade världens godaste rimbo bullar, åt pizza på pizzerian (som då fanns) Min goa farmor <3 Jag vill nästan säga att de är för henne jag åker.. när jag kör längs vindelälven så är de henne jag tänker på. Är de nån dag jag vill köra på draget så är de första dagen, bara för att den dagen startar vi i Ammarnäs å går i mål i Sorsele. Ett år körde jag från Grannäs.. de va speciellt! Min pappa är nämligen uppvuxen där.. den sträckan vill jag köra igen. Bara för att de är så speciellt på de viset. Jag kan stå över alla andra dagar bara jag få köra dag 1. 


Älskade goa farmor.. <3

 

        Av Angelika - 17 februari 2014 09:18

Inatt ha de vart jobbigt för Videplutten :/ Han vaknade vid halv 12 å grina.. försökte få han å somna om igen, byta blöja å sitta å stryka han över pannan. Men han kom aldrig till ro.. somnade till å tvärvaknade.. så höll han på ett bra tag. Till slut fick vi prova å inhalera med Airomir å gav han nässpray. Gav han välling å till slut så somna han. Kan inte riktigt säga om de va allt vi gav han som hjälpte, eller om de är tänderna, eller både och. De är så jobbigt å se sina små vara så missnöjd å ingenting som verkar hjälpa. Även fast jag vet att de finns de som ha de mycke värre med sina barn som är allvarligare sjuka. Men som mamma så spelar de ingen roll.. man vill att sina barn ska få va frisk. Punkt slut! Så idag få storebror va själv på förskolan å Vide är hemma med mej. Han skulle få de för tufft idag å va på förskolan så därför få han va hemma.. haft en jobbigt natt å vakna tidigt. Vi hann bara hem efter ha lämnat Vincent så fick jag lov å lägga han. Nu sover han så jag få se hur länge :) Sen när vi hämtat pappan på jobbet så åker familjen till farmor å lämna igen tvättmaskinen, hämta mer rat å bjuppar på middag. Mys med farmor de är alltid lika trevligt :)


Nu ska jag göra lite nytta. Ajöken fröken!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ This is who i am. med Blogkeen
Följ This is who i am. med Bloglovin'

...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se