This is who i am.

Senaste inläggen

Av Angelika - 25 juli 2014 01:02

En ledig helg innan de vankas 2 jobbhelger i rad.. that´s it för fröken Edlund. Går av imorrnbitti.. då bli de å sova halva dagen.. ska möta upp min andra hälft på stan på jakt efter en doppresent till lilla Leon som ska döpas på Lördag. Sen bli de hem å svida om för vi ska grilla hos en kompis.. Johan å hon lär väl ska nåt å dricka i form av nå alkoholhaltigt, jag själv ska agera chaffis till en annan kompis. Nyktert imorrn på Laxfestivalen dels för så jag vet att vi ta oss hem å dels för att vi ska ju på dop på Lördag i Norrfällsviken. Med både karl å våra barn i bilen vill jag inte sitta å köra halvbakis. Jag är en sån person som inte gillar å köra dagen efter jag ha druckit, visst ha de hänt att jag gjort de å självklart så ha jag vart säker på att jag är körduglig.. men ändå så känns de inte helt ok. Då är de bättre å avstå spriten. Söndag fundera vi på dra upp till Junsele å gå på djurparken med barna.. vi få väl se va vädret säger. 


Sen en annan grej.. jag ha vunnit 6 kg godis!!!? Ha sett att två kompisar ha gillat å delat en sida på facebook där man kan vinna gratis godis.. men jag ha som inte brytt mej om de.. förra Söndagen tänkte jag ah jag testa väl.. tyckte inte dom såg så god ut så jag skulle väl inte förvåna mej om jag vinn skiten.. jag gillade å delade både sidan å inlägget som man skulle göra för å få en chans. När jag sen dan efter hade gått å lagt mej så ringer Johan som satt på undervåningen till mej å fråga om jag visste om att jag hade vunnit 6 kg godis.. haha kul ju! Vincents lördagsgodis är räddad några Lördagar framöver nu :P 6 kg godis!! De är ju sjukt mycke ju.. här behövs inge fikabröd till gästerna för jag kommer ju ha godis å bjuda på hahahaha. Snacka om att självdiciplinen kommer testas till max. Inte bra, inte bra! Men de finns säkert nån mening med de också.

ANNONS
Av Angelika - 18 juli 2014 22:06

Tillbaka till vardagen igen efter 9 dagars ledighet å ännu en jobbhelg framför mej, inleder nu natt 1/3. De här med 3 nätter på raken är inte riktigt min grej.. min lediga dag efter ha gått av en sån här jobbhelg bruka innehålla med stora bokstäver trötthet! Men men bara å bita ihop. I Augusti bli de fler jobbnätter å dessutom 2 jobbhelger irad. Ibland bli de så när man tar på sej extra.. å ibland förstå jag inte riktigt hur jag tänker? Känns som jag kommer missa tid med min familj. Hädanefter få jag nog lov å tänka mej för en extra gång till innan jag tar på mej extra jobb :P Men jag ska absolut inte gnälla.. de finns dom som inte ha nå jobb överhuvudtaget.


Senaste news då.. Vide ha haft en dejt med en läkare på barnmott. där vi fick konstaterat att hans förkylningsastma grundar sej från hans RS-virus han hade när han va bebis. Han ha fått en ny medicin som han ska få på kvällarna när han är sjuk.. + inhalera dagtid å kvällstid. Jag hoppas hoppas de växer bort! Men tyvärr så trodde hon inte de, de kan göra de.. men de är inte säkert. Så de är väl bara å se när han bli större. Min egen astma visar sej mer nu, vilket de brukar göra på sommarn.. tack för de pollenhelvete! Skulle väl egenklien behöva få träffa nån läkare jag med för å få bukt med de hela.. men jag inhalera på både med pulmicort å bricanyl så bli de säkert bra :) Dock skulle jag väl vilja ha på papper att de är astma jag ha, varje gång jag ha vart på vårdcentralen angående astman så läkarna frågat om jag gjort nån spirometri, nej säger jag å sen händer de liksom inge mer.. nästa gång ska jag säga till att jag vill göra en sån!


ANNONS
Av Angelika - 9 juli 2014 23:09

Jag sitter här i godan ro å läser på facebook.. jag bläddrar neråt när jag få se en artikel om ett barn som ha blivit lämnad i bilen! En 1:åring som sitter i sin bilbarnstol, bilen är låst å inga föräldrar i siktet.. jag bli så förbannad på föräldrar som inte verkar ha ett skvatt innanför pannbenet att dom lämnar sina barn på detta sätt! Pröva sätt er i bilen själv få ni känna på lidandet!! Dessa föräldrar verkade inte förstå varför polisen krossade rutorna.. nu finns de verklien inge ursäkter.. om de är människor från ett annat land borde dom väl få information om de här.. om dom inte förstår själv. Jag tar alltid med mina barn när jag ska in å handla, även om de bara är en liten sak som ta nån minut bara. Å de här gäller även hundar.. nää jag kan för i min värld inte förstå va som är så svårt å förstå!? Jag ha faktiskt testat.. å jag va helt själv i bilen.. sitta i bilen, varken ha veva ner rutan eller öppnat en dörr. Å då va de ändå inte stekheta solen ute, lite skugga när molnen skymde solen. Jag fick panik efter några minuter å va tvungen å öppna bildörren å sticka ut huvve för å få luft. Tänk er då barn eller hundar som inte kan öppna bildörren. Jag delar samma inlägg.. vilket jag säkert tror många redan ha läst.. men ha ni inte läst.. så gör de!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19197443.ab


"Extra känsliga"

Enligt Bernt Alm som arbetar som barnhälsoöverläkare vid Region Halland riskerar barn som lämnas i varma bilar att drabbas av både värmeslag och hjärnsvullnad.

– Hjärnan börjar svälla och till slut har den svällt så mycket att det inte kommer något blod och det är det som dödar. Vätskebrist är ju förstås också ett problem, men det är inte det man dör av, säger han.

Att en barnkropp är mer värmekänslig än en fullvuxen människa gör också att situationen snabbt blir mer kritisk.

– De har större hjärna i förhållande till sin kropp vilket gör dem extra känsliga. De är sämre på att göra sig av med vätska än en vuxen, säger Bernt Alm.

Den som upptäcker ett barn som sitter instängd i en varm bil bör därför agera skyndsamt.

– Man får låta sig ledas av det sunda förnuftet och försöka lokalisera föräldrarna. Om det verkar allvarligt är det bara att slå sönder rutan så barnet får luft och kanske ringa en ambulans, säger Bernt Alm.


Källa: http://www.expressen.se/kvallsposten/varm-bil-dodsfalla-for-barn-hjarnan-svaller/

Av Angelika - 8 juli 2014 21:32

Sommarn är här å värmen med den :) Ja man ska väl inte klaga å gnälla.. hur mycke sommar ha vi haft egenklien? Men en grej jag gnäller på.. å de är den här förbenade pollen! Jag snorar å de klias i ögona.. inte najs! Men de är bara å stå ut. 


Jag ha ju tydligen glömt bort min blogg på sista tiden.. uppdateringen ha liksom inte hunnits med. Jag är nu tillbaka på jobbet efter ha vart ledig drygt 3 veckor.. haft lite semester å vart sjuk. Midsommar firades i Grannäs utanför Sorsele med mamma, pappa, barna, lillesis å hennes familj. En midsommar med alla väderslag som gick å ha.. när vi åkte dit så snöa de, de både regna å haglade när vi va där för mot kvällskvisten fick se lite sol. Trevligt hade vi även fast de va kallt, smart som man va så hade man ju med kläder till barna i allafall.. men inte till mej själv haha. Hann även med å fara till Skellefteå helgen därpå på Stadsfesten.. drack lite alkoholhaltiga drycker å badade i spa poolen som brorsan hade. Himla kul hade jag i allafall! Midsommar i fjälle bidrog med en förkylning som satt i hela 3 veckor.

   Nu är de sista jobbnatten i allafall innan man gå på ledighet igen.. så på Torsdag drar vi till Rossön efter Vides besök på sjukhuset. Jag njuter av min ledighet för i Augusti ha jag hela 13 jobbnätter framför mej. Jobbar 3/5 helger. Den här sommarn är de full rulle.. vi ska även försöka hinna med å fara till Junsele djurpark med barna, vi ha laxfestivalen å dop å jag ska åka på bröllop. Men de känns bra! Förra sommarn jobbade jag bara kändes de som.. nu ha jag lite mer ledighet. Jag känner mej rätt nöjd med livet! Å + i kanten är ju även att jag ha fått förtroendet att få va min kära kollegas vice arbetsledare. 


Sommar 2014 - feels good!

Av Angelika - 27 maj 2014 01:40

Ojoj vilken kväll jag haft!! Eller dag kanske jag ska säga för de börja redan där.. hämtade pojkarna på förskolan, vi skjutsa pappan till jobbet, han blev nån minut sen. Vi släppte av han å åkte hem.. väl hemma är pojkarna på superbra humör.. busar med varann, skrattar å är bara allmänt nöjd, de va bra eftersom jag stod å gjorde middagen.. sen gick de utför.. jag skoja nog inte när jag säger att de tog nog 40 minuter innan dom hade ätit.. å då hade dom inte ens ätit upp allt! Vide testade mitt tålamod med å slänga mat på golvet, slängde ner skeden, styrde undan tallriken.. Vincent surra mer än va han åt. Mellanåt å innan vi käka så ringde telefon stup i ett.. försäljare såklart vilka annars. Jag va på dåligt humör eftersom leken innan maten övergick till tjafs å bråk mellan pojkarna.. jag snäste åt försäljarna å blev irriterad på mej själv att jag alltid går på dom där förbannade erbjudanden på nätet "Vinn blöjor för 10.000" Jo tjena.. du vinner inget ändå men får massa försäljare på kroken.. å jag trillar alltid dit! Så jag tyckte lite synd om dom.. men men. Sen när vi hade ätit klart drog vi upp till Niclas å Paulina för å hälsa på.. kom precis upp till Forsmo å skulle svänga av när de börja låta som jag hade fått världens heffaklump innanför däcket.. jaaa tänkte jag! Ringde Johan som inte alls förstå va de kunde va.. ringde sen Paulina eftersom jag va bara nån hundra meter ifrån dom så dom kom dit.. han fick provköra för å se va de kunde va.. å de lät ingenting först.. men sen kom de där ljudet igen.. körde in på deras gård å han tog lös däcket för å kolla va de kunde va för fel.. en bult fattades så bromsoket satt typ inte fast! Fick lov å ringa jobbet i panik så dom kunde försöka leja in nån.. men tyvärr med så kort varsel så gick de inte.. så de blev tokringning till svärmor som skulle passa pojkarna tills Johan hade kommit hem, Paulina kunde skjutsa mej på jobbet å svärfar skulle hämta mej.. allt va bara ett enda stort kaos! Men till slut så hitta Niclas en bult som han satte fast å vips så låter de inget när jag bromsar (förutom dom ljuden vi redan ha där) Så de gott folk va min (oturs)dag!! Men jag tog mej till jobbet i allafall :)


Så dagens ros gå till Niclas å Paulina som va så otroligt mega gullig som hjälpte mej!! Utan er hade nog bilen fått stå kvar där.

Å dagens tänkvärt.. gå inte på samma nit som jag ha gjort.. ;P 

Av Angelika - 19 maj 2014 20:33

Oh yes i do!! Jag känner mej på topp ikväll. Som jag skrev på facebook så tog jag hundarna på en rask promenad upp till Forsmo.. alla 3 samtidigt! De va en liten utmaning må jag faktiskt säga.. speciellt när vi passerade fårhagen. Koyuk ville inte alls lyssna på mej å drog i kopplet.. dom andra 2 lyssnade bättre.. men dom är ändå trots allt 6 år å är lite mer van vid andra djur.. fast lite nyfiken va dom. Just nu ikväll känner jag verklien att jag ska börja med mitt nya liv (typ för 673:e gången) sluta med socker å börja motionera mer. Mmmm få väl se haha ;P Så jag må göra ett besök hos fröken Anna å låna hennes våg för å mäta musklerna å fettet för å se resultatet sen. Så snaaaaaart kanske jag kan börja jogga lite, å även hänga på Anna ;) Men jag är iiiiiiinte riktigt där än. Ska ta å hämta ut medicinen imorrn så jag kan bli bra i min fot nån gång.


Sen ha jag även en resa upp till mamma å pappa inplanerad.. å jag ska lämna både J å barna hemma för å åka upp själv en sväng. De bli bara 2 dagar. Sen under min näst nästa långledighet som blir till midsommar ska jag å barna åka upp. Eftersom älsklingen jobbar så lämnar vi han hemma. Jag tro vi kan behöva va ifrån varann lite också.. de är nyttigt. Man måste sakna varann mellan varven. Nu ha vi ju våra stora intressen tillsammans också.. jakten å hundarna, nog för att han håller sej till skidor med hundarna å jag ha fortfarande hundspannet i mitt hjärta. De är inte alls lika kul å åka skidor :P Förhoppningsvis så byter jag släde så jag ha nåt riktigt å åka med än min gamla OT-släde som belagen ha lossna på.. fastlimmade under medarna!? Jag förstå inte alls hur dom tänkte. Tacka vet jag QCR- skena så man kan byta belag. 


De känns verklien som vi ha en toppensommar framför oss. Jag blev utmanad av min goda vän Camilla att under 7 dagar skriva 3 positiva saker som hänt under dagen på min status på facebook.. å jag känner att baktanken med de hela funkar verklien. Jag ha sen jag börja med de känna mej mer positiv.. de är bra skit! Så jag tro de kan ligga bakom min positiva inställning :)Av Angelika - 17 maj 2014 22:42

Jobbhelg - check! Natt 2 av 3! Lördag.. sov på förmiddan sen for vi då pojkarna va bjuden på kalas x2 idag.. först i Strinne eller va klåen de het sen Granvåg. När vi kom hem hade vi en traktor på gårn.. de va Peder, Niklas, Mariana å Moa som va å hjälpte oss å dra upp ven i nipan. Så otroligt gulligt!! Tack än en gång för hjälpen :) Vincent fick sej en åktur.. kom ut på gårn å såg att han va på väg upp i traktorn.. vilket vi inte alls trodde han skulle vilja göra, sist Johan fråga han om han ville åka så fega han ur.. men inte nu. Hans dag va helt klart gjord efter den åkturen :) Däremot va lillebror Vide inte alls förtjust i den där traktorn.. livrädd i famnen så han skaka gick vi å satte oss på trappen, han grina i mellanåt å sa neeej.. men trots rädslan så va klart nyfiken.. gick fram å kika, backa, grina å skrek neej. Johan gick å satte sej i traktorn med han å de va inte heller så populärt. Så Kickan.. du är inte ensam ;) 


Å på tal om Kickan så måste jag ju berätta om min Göteborgs resa vi gjorde här 7-8:e Maj.. vi åkte ner på Onsdag eftermiddag till Midlanda för att ta flyget ner till Landvetter.. såååå spännande de va eftersom jag aldrig ha flygit förut. Vi kom ner till regn, checka in på hotellet å gick på restaurang jakt för å käka middag, vilket tog jaaa sisådär 1-1½ timme (om inte mer).. vi kunde helt enkelt inte bestämma oss för vad vi skulle äta. 5 olika viljor.. grekiskt, pizzeria, pub med fullständiga rättigheter jaa you name it.. en rösta för grekiskt, en för pizzerian, en som de inte spela nån roll för å två som inte riktigt visste va dom ville äta. Efter ha snurra runt, blivit tipsad till ett bra ställe å dessutom gått förbi de matstället två gånger gick vi till slut in där. Maten va god å de hela satt som ett smäck :) Min lovely barndomsvän kom dit, å innan vi drog tillbaka till hotellet stanna vi förbi på en ica affär. Vi gick tillbaka till hotellet satt å surra för att sen kramas å vinka hejdå. Som jag saknar denna tös!!! Jag vill bara försöka få till en vistelse ner dit igen så vi verklien få umgås å knasa ihop som på den gamla goda tiden. Miss u Kickan!

   Sen på Torsdag va de dags för den efterlängtade frukosten! Mums så gott de va! Sen va de dags å invänta våran "guide" som skulle följa med oss till Dalheimers hus.. å en sån otrolig utbildningsdag! Så intressant å lärorikt de va. Nöjd med vistelsen å allt va de innebar va de nu dags för resan hem igen.. tråkigt men sant! Jag liksom fler hade inte alls lust å fara hem igen. Men shit va kul jag hade! Göteborg är så himla fint! 


Men jaaå tillbaka till livet.. Videplutten ha febran.. igen.. fler tandsingar på g.. han ha två "bulor" på varsin sida om framtänderna uppe.. nu ha han än så länge sju tänder. Tre nere där framme, framtänderna å två hörntänder.. denna tandsprickning. De ha inte vart lätt för han :/ Feber, vaknar mitt i natten å bara gallskriker.. tycker vi ha fått ge han mer alvedon än va Vincent ha käka under sina snart fyraåriga liv. Nä hoppas de ger med sej snart. Vincent ha vi märkt en stillastående period på.. liiiiite tillbaka backning kanske i utvecklingen. Tyvärr är de nåt både vi å förskolepersonalen ha reagerat på. Men skönt att de inte bara är vi som sett de. Nu ligger de ju till såhär att han inte ha fått flytta upp än till de större barnen utan går kvar nere med de mindre barnen.. vilket säkert är anledningen till hans stannande i utvecklingen. De är inte nåt personalen rår för, de va tänkt att han skulle få flytta upp dit nu i vår.. men eftersom de ha så otroligt många barn där nu så kommer de här inte ske förrns till hösten. De är både på gott å ont.


I slutet av den här månaden ska jag göra en resa upp till mitt älskade Ankarsund - mina päron <3 Jag kommer fara upp själv en sväng å hälsa på. Midsommar åker jag å barna upp å lämnar pappan å hundarna hemma. Jag längtar! Resan upp vid midsommar bli lite av min lilla semester.. de kommer garanterat bli lite Rossön besök i sommar.. men de är ju inte lika fullt långt dit. Så jag tro den här sommarn kommer gå lika fort som alla somrar gör, men de kommer även bli bra. Å eftersom jag är långledig var tredje vecka så behöver man ingen fyra veckors semester.. man hinner återhämta sej bra å göra saker å ting på dom här nio dagarna man är ledig på. Suveränt! Å de bästa av allt är att Johan också ha jobb i sommar. Tummen upp livet leker!


 

Regnbågen ner mot Forsmonöjet..

Av Angelika - 1 maj 2014 22:54

Sitter å kollar igenom bilderna jag ha på fejjan.. sjukt kul de är å titta tillbaka. Men som vanligt så är de icket så kul å se sej själv på bilder. Jag ska köpa mej ett gymkort å börja träna!! Från början när jag började jobba natt så kunde jag ha med mej en matlåda å äta mat på natten!? Nu bli de yoghurt å lite frukt istället. Jag ha minskat mina portioner å tydligen gått ner mer av bara de!? Å varför jag vet så säkert om de är för att en av mina bh'ar är för liten!? Varför i sjutton ska man minska där?? De om nåt vill man väl ha kvar. Men de är väl så.. mer ska de bli även fast tuttarna också krymper!


Videknoppen håller på fler tänder.. nu även en kindtand uppe på varsin sida. Han ha de kämpigt med de små gaddarna som kommer upp. Jag önskar faktiskt han hade kunnat börja få dom tidigare.. Vincent fick sina tänder tidigare, så jag upplevde inte att han hade de så jobbigt.. förutom när han började bli lite större. Då märkte man av de mer. Dom börja bli så stor våra småtroll.. Vincent ha kommit in i nån trots, så ibland är han jättekul.. *not* Men ibland kan jag inte annat än skratta åt han lite tyst för mej själv.. han är ju så söt! <3


Nästa vecka åker jag å mina jobbarkompisar ner till Göteborg på utbildning. Å som jag se framemot de! Vi ska nämligen flyga ner.. å jag ska göra min debut! Jag ha aldrig flygit förut så de ska bli spännande! Så jag hoppas även att vi få finväder å varmt :) Å de allra bästa av allt så hoppas jag på få träffa en viss schejj vid namn Kickan <3 I´m ducking miss you! 


Njää de va allt för ikväll.. hörs!


Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ This is who i am. med Blogkeen
Följ This is who i am. med Bloglovin'

...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se