This is who i am.

Senaste inläggen

Av Angelika - 14 februari 2014 05:51

Som jag skrev på fejjan tidigare i veckan här så slog de mej efter ha läst på nån annans sida att Storuman faktiskt ha 2 deltagare som är därifrån Johanna Olofsson som spelar i damkronorna å så Björn Ferry.. lilla lilla Storuman.. de är rätt fränt må jag säga. Som en f.d Storuman/Ankarsund bo som man är så kan man inte låta bli å va lite mallig haha.


Snart ha jag helg/långledigt. Går av snart å börjar inte förrns nästa Fredag. När jag kommer hem drar J på jobbet, jag å pojkarna ska nog fara in till stan å gå på öppna förskolan. Sova få jag göra när J ha kommit hem eftersom småtrollena ha ledigt från förskolan idag. Vi försöker hålla dom nere på 15 timmar i veckan, å jag tycker de funkar.. jag jobbar ändå bara 64 % Men skulle man få chans å få jobba lite mer så få vi nog så lov å ha dom heltid på förskolan.


Avslutar denna morgon med en bild från Vindelälvsdraget för några år sen.. om jag inte minns helt fel så är den här bilden från när jag allra första gången körde draget.. helt sjuk känsla! Lurad av en god vän.. ont i ryggen! Lättlurad man va haha ;P


 

ANNONS
Av Angelika - 12 februari 2014 00:48

De är långt mellan gångerna ibland. Riktigt kul å se att för några dagar sen hade jag över 80 besökare.. wow liksom! ;D Jahaa lite school talk.. igår va vi på näst sista lektionen.. vi satt å surra om att de kändes himla konstigt att de här va våran näst sista lektion. Fredag 28/2 om ca 2 veckor gör vi våran sista dag på skolan! Då ha vi alltså fått titeln Undersköterska! Vi är 7 st kvar.. till en början va vi nog upp mot 17-18 st. Vi är hälften som är kvar.. några hoppade av.. av olika anledningar å några fick inte gå kvar. Jag va nära å höra till dom. Men skam den som ger sej! Jag ska fira då vi slutar.. J frågade om man firar när man är klar.. jag vet inte svarade jag.. kanske inte.. men jag ska banne mej göra de! Inte kanske lika stort som när man tog studenten.. men nära inpå! Så mycke som jag ha kämpat för å bli klar.. pluggat under mammaledigheten, över sommarn, läst 2 kurser samtidigt, jägarexamen å jobbat på de.. med både svett å tårar ha jag fixat de här! Med hjälp från kärt folk också <3 Jaaa så här ska de firas!! Ska bjuda på lite fika, äta gott å dricka vin på kvällen.


Med 28 dagar kvar tills Vindelälvsdraget startar taggar jag till tusen.. jag är otränad deluxe i år! Hundarna ligger nåt steg före mej med lite bättre träning. Men mer måste de bli! J ska upp till sopstation å åka skidor.. jag hänger på! Passa på å ge flåset en omgång för de behövs. De första gångerna man åker är alltid värst.. å jag tillhör den kategorin med å va kass på åka skidor.. dessutom orkar jag inte åka så långt innan jag måste stanna å vila. Men de är bara å köra på. Jag ska ha träningsvärk på Torsdag! Jag ha ju i allafall 12 kg mindre i år å släpa på ;D Wehooo! Bättre sent än aldrig. Men dom här plusgraderna lär vi väl inte ha nån snö kvar om 1 månad. Vi ska även betala in oss så vi kan börja gymma.. så megatoppenbra att de finns ett gym å använda.. å dessutom ett stenkast från huset. Jäääj de gillas!


Jag hoppas på ett toppenbra 2014! De känns som de kom å bli de.. men nu ska man absolut inte ropa hej än. Så vi få väl se lite längre fram. Men annars ha jag ett jobb, en fungerande bil (än så länge) en karl som jag älskar, 2 småtroll som växer å utvecklas för varje dag som går, 3 hundar som ha mer energi än en annan, vänner å en familj.. mamma, pappa, syskon å syskonbarn som betyder grymt mycke.. tak över huvve med älven som vi kan bada i sommar :) Så jag är en rik kvinna ändå! Pengar kan för allt i världen inte mäta sej med allt å alla som finns i mitt liv! De är en sak som är säkert.


Over and out..

ANNONS
Av Angelika - 2 februari 2014 21:54

Jag blir rakt förbannad på mej själv!! Jag är så jäfla tankspridd å glömsk! Så glömsk att jag glömmer ringa å gratta min systerdotter som ha fyllt år! Ha jag ringt än!? Näää å de är 1 vecka sen hon fyllde år!! Jag glömde bort att vi hade APT i Torsdags.. en ursäkt att jag va faktiskt sjukt Onsdag så jag vetti klåen om jag hade gått ändå. En kompis som ringde för fleeeeeera veckor sen, om inte månader sen sa jag att jag skulle ringa upp.. å de ha inte hänt än. Å inte nog med de, jag glömmer vart jag lägger saker å ting, bilnyckeln, börsen jaa you name it. Jag blir så arg på mej själv.. så less å t.o.m besviken... på mej själv!? Jag bli irriterad på andra som glömmer.. jag är faen inte bättre själv nånstans. Jag vill inte ha nå medlidande, inget tycka-synd-om-mej.. för de här är inte ok nånstans. Jag vill inte va nån självupptagen jäfel som inte verkar bry sej.. jag är inte sån! Å jag tycker verklien inte om mej själv som jag är nu. Jag känner rakt inte igen mej. Jag ha nog alltid vart lite glömsk.. men de här ta rekordet! Man få väl va glad att jag ens kommer ihåg å hämta mina barn på förskolan.. men de kommer väl nån dag de med. Jag måste ha bränt sönder mina hjärnceller för dom verka inte va till nån nytta de få jag ha kvar.


Så med de här vill jag be alla som jag ha pratat med å verkat självupptagen å disträ, inte hört av mej eller verkat otrevlig på nåt vis om ursäkt.. jag är inte sån här! Mitt huvve är överfullt å tyvärr alldeles för litet för allt som finns där inne.. de är den enda ursäkt jag ha. Men de ursäktar ändå inte hur jag är!

Av Angelika - 20 januari 2014 23:35

Skola å sen jobba natt är inte att rekommendera! Men snart är jag klar så då slipper jag den där krocken. De slog mej tidigare idag att nu ha vi bara två gånger kvar.. nästa gång bli de ett grupparbete sen praktiskt (heter de så?) i metodrummet.. å sista gången 28/2 kommer vi redovisa grupparbetet som vi ska styra upp. Så de är inte så mycke kvar! Jag ska göra lite arbeten själv å lämna in så jag inte hamnar efter.. i nästan varenda kurs ha jag lämnat in efter vi ha avsluta kursen då man haft en månad på sej efter avslutad kurs.. men den här gången känns de som jag kommer få allt inlämnat i tid. Tack vare grupparbetena. Så folket snaaaaaaart är jag klar.. utbildad undersköterska. Efter de här kommer jag inte plugga på ett bra tag. Känns som de ha vart alldeles för mycke ett tag så jag behöver få återhämta mej. Redan när jag började igen förra året efter mammaledigheten visste jag att de kommer bli en tuff höst, hur riktigt tuff förstod jag inte förrns jag va där.. vi började hösten med att läsa en kurs.. när den va klar började jag läsa psykiatri samtidigt som jag va tvungen å läsa medicin kursen med komvux eleverna. Jag läste då två kurser samtidigt.. å i samma veva började jägarexamen. Medicin kursen blev inlämnad före jul.. å jag fick ett betyg jag överhuvudtaget inte alls hade strävat efter.. sjukt nöjd är jag! Psykiatrin ha jag inte hört nåt om så där vet jag inte än om jag är godkänd. Troligen kommer jag få komplettera nåt. Men i allafall så ha jag gjort bort de! Å vi inledde vårterminen med sista kursen hemsjukvård. Två gånger med lite mer än en månad kvar.. vart ha tiden tagit vägen!? Jag är så nöjd över mej själv att jag ha tagit mej såhär långt. Jag ha alltid haft svårt med skolan.. självdiciplin är inte min starka sida å jag ha svårt med inlärning. Men tydligen så är jag envis.. annars hade jag nog gett upp för länge sen. De kommer kännas väldigt konstigt sen å inte ha nå måsten.. att jag måste verklien sätta mej ner å skriva de här för de ska va inne om nån vecka. Va ska jag hitta på nu då? De ska bli förjäfla skönt vill jag er lova! 28/2 gör vi sista dagen.. vi i klassen ha prata om att gå ut å käka lunch/fika eftersom vi bara gå halvdag. Sen på kvällen bli de nån gomiddag å jag ska banne mej köpa en flarra vin å fira rejält! Oh yes i will. Jag är dessutom ledig den helgen så den som vill komma å fira med mej är så välkommen   

Av Angelika - 18 januari 2014 23:34

När man ibland måste göra svåra val, ibland är de inte de lättaste å absolut inte kul. Men när rädslan tar över å man vet innerst inne att de är de bästa för nuet så är de klokt att man lyssnar på sej själv.


Jag sitter å tittar på min vänstra hand, på mitt finger där förlovningsringen sitter. När jag tar av mej den känner jag mej naken (inte ordagrannt), de är precis så jag känner utan dej. När vi bestämde att jag skulle komma ner över helgen ha jag aldrig vart så säker.. jag va inte ens nervös! Jag klev på bussen i Meselefors där min storasyster bodde, hon va mer nervös än en annan.. minns hennes ord: Ring om han är dum i huvve, för jag kommer ner å hämtar dej på en gång. När jag såg skylten å insåg att nu är vi i Sollefteå då blev jag nervös! När jag träffade dej för allra första gången i Sollefteå på busstationen, jag klev ur bussen å där kom du emot mej. En lång kille som såg rätt så blyg ut, du hjälpte mej packningen å när du vände dej om så pirrade de i hela mej. Vi satte oss i bilen å jag tro aldrig mitt hjärta ha banka så fort. Samma natt sov vi i varsin säng.. kvällen efter såg vi film. Jag tro våra händer låg breve varann säkert i flera herrans minuter innan jag tog den.. å sen den allra första kyssen. Den kvällen gott folk 3/10 2003 blev vi ett par <3 Nu sitter vi här.. 10 år senare.. med två barn, upp- å nedgångar ha nog de allra flesta i sitt förhållande.. alla går nog igenom nånting som måste tas itu med. Men inget som inte går att lösa! Du finns där för mej, du ställer upp för mej, när jag ser dej med våra två småtroll värmer mitt hjärta. De mina vänner är kärlek.. å jag ha aldrig vart så säker som nu! 


You and me.. together we stand strong <3

Av Angelika - 11 januari 2014 22:51

Jag å Simon.. min systerdotters pojkvän. De här togs när vi va på fest hemma hos dom :)

 Min älskade vovvsing <3

    Systrarna Edlund i sitt esse haha! Jaa okej två st heter numer Johansson å Eriksson :) Storumandagarna 2013..

   

 

 


Jag å min älskade lillasyster back in the days <3 Jag till vänster å lillesis till höger.

   

 

Jaa precis som rubriken lyder så blev jag visst de haha! Tycker de är så kul med bilder.. tyvärr är man helt kass på framkalla bilderna man tar å slänga in dom i ett fotoalbum. Vi ha ju tusentals bilder som borde framkallas. När jag är klar med skolan ska jag försöka å fixa de.. köpa ett snyggt fotoalbum å sen göra en scrapbooking av de :) Nu när jag ha pluggat så ha jag helt enkelt inte haft tid till nå pyssel. 

 

Nu ha kylan kommit å snön med den.. men de är för lite! Många tycker nog att är vi inne i Januari å inte fått nån snö kan vi lika gärna va utan den.. jag kan hålla med till viss del. Men för dragintressets skull så vill jag ha snö! Å de vill våra draghundar också ha. Jag följde med Camilla å körde dom i Torsdags.. 7 km å dom va trött sen. En endaste gång ha vi vart ute å dragit med dom. De bådar inte gott för Vindelälvsdraget som äger rum vecka 11. Våra stackars pojkar kommer inte få va med om vi inte kan träna dom.. så ge oss snöööööööööööö!! Snö i massor!   

 

Tack o hej!Av Angelika - 31 december 2013 01:06

En kort summering av året 2013: fortsatte å inledde året med att va mammaledig till Vide :) Återupptog skolan i Januari samtidigt som jag va mammaledig till Maj. Då började jag inskolning på Graningebyn, som jag inte visste då skulle leda till positiva nyheter. Jobbade hela sommaren medan pappa Johan va hemma med pojkarna. Fick även klarhet med min mage som ha strula sen några år tillbaka.. misstänkt IBS å laktosintolerans. Haft körigt med skolan i princip hela året å halvt ovetandes om att de skulle bli värre! Hösten kom å jag började med å läsa 2 kurser samtidigt samtidigt som jag va tvungen å jobba. Fick i Oktober ett samtal om ett jobb, å nu sitt jag här :) Min födelsedagspresent som bestod av en kväll på Hallstabergets SPA OCH en hotellövernattning.. gissa om jag fick tillbaka min energi efter de. De va verklien välbehövt å kommer lätt göras om fler gånger! Sen få jag ju inte glömma min å Johans 10:årsdag. Tyvärr så tänkte jag mej inte för å bokade in nattjobb.. men vi firade med en pizza istället. Haha de va inte riktigt tanken, men va gör man när nästan alla restauranger i stan va stängd å med en tajt ekonomi.. de va tanken som räknades i allafall <3 Å så alla våra vänner som ha fått barn.. att få va med å se dom växa upp gör ju en glad. 


 Jag ha kämpat mej igenom de allra värsta.. nu ska jag bara göra klart en kurs sen ha vi bara en kvar innan utbildningen är klar. De va mitt 2013. Ett tufft år med andra ord.. så jag hoppas 2014 bli liiiiite lugnare. Men självklart ha de inte bara vart motgångar.. att få se våra älskade småtroll växa upp å se alla framsteg dom gör är ju så otroligt underbart! Som när Vide börja gå, när han fick sin första tand (15 månader) Vincent som pratar allt tydligare å mer, blöjfri på dagarna, växtvärken som tyder på att han faktiskt växer jaa de finns hur mycke som helst, jag är en stolt mamma till våra små. Jag är så glad att dom finns å att dom få va frisk. Jag tänker på de som förlorat sina barn å de som åker in å ut från sjukhuset. Jag har lärt mej något å det är att inte ta något för givet.. ibland trillar jag garanterat tillbaka dit, men försöker å inte ta någon eller något för givet. Vänner och familj! Mitt i all stress med skola, jobb å försöka finnas till hands hemma så blir jag väldigt dålig på höra av mej.. tyvärr! Men nånstans hoppas jag de som står mej nära ha en liiiiiiten gnutta förståelse för de. Sen ha ju alla andra också fullt upp med sin vardag.. men de är så lätt å "glömma" bort vännerna.. de är absolut ingen ursäkt. För tid ha man för sina vänner.. å ha man inte de kan man inte räkna med att de ska finnas där för en.  Å då menar jag även om man bara ha 2 minuter "över" kan man faktiskt ringa å fråga hur de är :) Bara visa att man finns å bryr sej räcker sååå långt.. tycker jag i allafall. 


Mitt firande för 2014 kommer spenderas på jobbet.. så eftersom jag jobbar natt så kommer jag spendera 12 slaget framför skolböckerna. Nyår ha som aldrig vart så speciellt för mej.. vi ha inte fira nyår på samma vis som julafton. Men de känns ändå tråkigt å inte få va hemma med mina barn å min älskade karl. Jag går av på Onsdag morgon, när jag åker hem då ha jag 9 dagars ledighet framför mej. Underbart! Pappa fyller 70 på Torsdag å eftersom vi hoppas på att Johan ska få jobba så kan vi inte fara upp :( Men de bli en annan helg istället.. mer än så kan jag inte skriva. Nästa vecka börjar skolan igen.. vi ha möte med draghundsklubben å jägarexamen träff. Så de är bara å ladda batterierna för en fullspäckad vecka. Jajjamän.. ha ett riktigt gott nytt år! 

Av Angelika - 27 december 2013 09:30

Julen ha nu passerat å jag ha precis gått av från 2 nätters nattjobb. Med nattjobb både juldagen å annandagen hoppas jag på liiiite bättre betalt än vanliga fall. Å de ha jag hört att de gör. Ledig i helgen för å ladda upp Mån-Ons med jobb.. alltså fröken Edlund jobbar nyår, så 12-slaget bli att spendera framför tv´n. Känns väl lite sisådär.. när jag växte upp firade vi aldrig nyår.. de va liksom inge speciellt. Men med Johan ha jag fira nyår så de känns ju lite tråkigt. Å så ha ju vi våran förlovningsdag den dagen. Men sen gå jag på 9 dagars ledighet vilket kommer spenderas i Ankarsund hemma hos mamma å pappa.. men de bli bara över helgen. Sen må man ju hem för å ladda för sista kursen på skolan. 

Julafton 2013 spenderades hemma i Forsmo med mamma, pappa, lillesis m. familj, Johans familj.. mamma, pappa, syskon å mormor. Med både julmat å fika ökade kilona.. så efter nyår bli de å ta nya tag med viktnedgången som tyvärr ha blivit lagd på hyllan. Men mysigt ha vi haft! De ha vart så underbart å få rå om familjen. Jag verklien älskar ledighet när man få träffa familjen å umgås. 


De blev ett kort inlägg.. men bättre de än inget :) God fortsättning på er!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ This is who i am. med Blogkeen
Följ This is who i am. med Bloglovin'

...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se