This is who i am.

Senaste inläggen

Av Angelika - 30 november 2013 09:45

De händer för mycke just nu... alldeles fööööör mycke! Jag ska medge att jag är lite orolig när/OM allt de här är över. Jag är helt fucked up i mitt huvve.. stress är bara förnamnet. Vart ska jag börja!? Vad ska jag börja med!?

Allt började så bra, allt flöt på å när jag fick ett telefonsamtal så blev de alldeles för bra för å va sant! Man gick å väntade på ett bakslag.. å svisch så kom de som ett brev på posten. Avtalet skulle ändras å därmed kunde vi inte få månadslön.. så egenklien skulle vi gå på timlön från å med den dagen chefen ringde.. 1 vecka innan löning!!!? Men sagt å gjort så fick jag lov å välja månadslön året ut, jag va liksom tvungen eftersom jag hade skrivit på ägarbytespapperen på bilen, så jag skulle alltså få ut dubbel lön. Jag va tvungen å göra de så jag kunde betala bilen. Hade de inte vart för bilköpet så hade jag också valt att börja som timavlönad. MEN eftersom jag inte fick ihop så många timmar i Oktober å dessutom både tackade nej till jobb å inte ansträngde mej så mycke för å jobba eftersom jag ändå skulle få månadslön i November så kunde jag inte välja å börja på timmar. Då skulle jag bara få lön för 81,5 timmar.. de skulle inte funka eftersom vi bytte bil. Så de fanns inte så mycke å välja mellan. Å dessutom så blir jag utan lön i Januari. Jag kontaktade i allafall facket för de här va inte ok!! Inte nånstans.. hur de här hela slutar ska bli intressant å se. När jag dessutom pratade med löner å hon i förbifarten nämnde min tjänstgöringsgrad som ligger på 64,15%! Hallåååå vart är våran 70,6% tjänst som vi dessutom blev lovad!? Allt de här gör att man bara tappar suget! Jag ligger efter med skolan så de bara skriker om de. Hur f a n ska jag hinna med å bli klar! Jag stressar över de så inni bombem. Å ekonomin är åt h e l v e t e! Jag fick typ ingenting över efter jag hade betala ursäkta uttrycket biljäfeln! Så vi fick lov å skjuta upp typ alla räkningar.. Johan fick piss å ingeting i lön den här månaden å de lär bli ännu sämre av de nu i December.. jag blir så trött på allt! Varför kan de aldrig få gå bra? Vad ha vi gjort för ont? Jag vet att de finns dom som har de såååååå mycke värre än oss, å jag önskar verklien jag kunde hjälpa barnen i Syrien.. hade jag haft råd så hade jag lätt börja skicka iväg lite. Men nu måste jag faktiskt tänka på våra småtroll.. att dom ska få de bra! Å jag ljuger inte när jag säger att vi ha nog inte många kronor kvar för å kunna köpa mat för resten av månaden. Mitt hår är som sandpapper och jag tappar hår så jag börja fundera snart om jag ha nåt kvar snart.. de om något vet jag att man kan göra av stress. Min hy är torr, jag är konstant trött, ont i huvudet, rygg å nacke jaa you name It.


Men ändå försöker man hålla humöret uppe för barnen. Hade jag inte haft våra barn å min älskade karl så är jag rädd att jag hade klappa ihop för länge sen. Nu går man på sparenergi å hoppas allt de här är över snart. Jag försöker se positivt till de hela ändå. Skolan är klar i Februari.. jag SKA klara av de här, de är inte så länge kvar nu! Jägarexamen är klar i Maj. Ekonomin då? Jamen i värsta fall hamnar man hos kronofogden (de är ingen strävan!!) men va gör de egenklien? Himlen ramlar inte ner för de! De kommer lösa sej! I slutändan så gör de alltid de.. de här ha vi vart med om förut, typ nästan varje månad! Visst vi kommer inte kunna ge barnen allt vi vill ge dom den närmsta tiden.. men vi finns för dom å kan i allafall å kan ge dom mat så dom bli mätt. De är liksom de som är viktigast! 

 

Jag skriver inte det här nu för att jag vill att folk ska tycka synd om oss. De här är våran verklighet för oss nu. Å är de nån som tycker jag är löjlig så få dom väl tycka de. Jag bryr mej inte!! Att de ska vara sån tabu å prata om att man ha dåligt ställt eller att de går dåligt för en. Vi har aldrig vart rädd för att säga att vi inte har råd, å vi säger de inte heller för att folk ska just tycka synd om oss.. utan för att de är så de är! 

 

Men lite positiva inlägg nu då! De kan jag också bjuda på. Vi ha fått tagit över huset i Forsmo nu.. nyckeln hänger i nyckelskåpet å idag körs dom första grejerna dit. De känns så ofattbart att vi äntligen ska flytta! Vi kommer få de så stort. Å de bli ju toppen till jul eftersom både mamma, pappa å lillasyster med familj ska komma ner. Liiiiite trångt kommer de ändå bli haha. Eftersom vi inte haft råd å bygga upp en hundgård så ska vi ha hundarna inne.. både pappa å lillasyrran kommer ner med varsin hund. Så 5 hundar inne + 4 barn å 6 vuxna. Å så kommer ju Johans familj på julafton.. 5 personer till. Haha de bli kul! 

 

Jaa de va vad jag hade på hjärtat för den här gången.. på återseende!

ANNONS
Av Angelika - 26 oktober 2013 22:30

Arbetslösheten är för tillfället ett minne blott, om man nu kan säga så. Jag är numera en icke arbetslös kvinna! De ha nog redan många läst på facebook. Men de känns bra å säga att man ha fått jobb. Jag behöver inte oroa mej för å kunna ge mina barn mat på bordet, kunna unna mej nånting nån gång som å gå träna.. jaa de känns sjukt bra. Faktiskt för bra för å va sant.. visst är jag glad över många saker med att ha ett jobb, en säkrad inkomst. Men på nåt sjukt konstigt sätt så kan jag inte glädjas åt de.. för jag tänker bara på att rätt som de är så skiter de sej. Jag kan å har inte slappnat av.. varför!?

Vi har såååå länge fått vrida på varenda krona för att de ska gå ihop, ibland har vi fått lov å pantat flaskor för å kunna köpa lite mjölk. Å sen vi fick barn ha vi prioriterat barna.. dom ska ha kläder så dom klarar både värme å kyla, mat på bordet å blöjor. Visst ha vi haft de lite bättre under dom senaste månaderna, eller kanske till å med de senaste året. Ekonomin ha verklien vart tuff.. men vi ha tak över huvudet å varandra! De ha man verklien lärt sej å uppskatta! Jag tror att alla går vi igenom kriser, kriser av olika slag, behöver inte innebära att ekonomin kärvar. Å dom behövs för att man ska kunna nå toppen.. man behöver gå igenom en svår tid för att samtidigt lära sej nåt av de å ta sej upp till ytan igen. Den här nyheten är ju rätt så ny så jag tror att jag ligger kvar där nere än.. samtidigt vet jag ju inte exakt va jag kommer få ut i lön så de ligger nog en rädsla där under att de inte ska gå ihop. Så jag försöker banka in dessa ord " Det blir bra nu.." Jag kan inte gå runt å tänka på att rätt som de är så skiter de sej.. då kommer jag bli knäpp!


Jag är superglad att jag ha fått ett jobb! De är jag verklien :D Jag ångrar inte en sekund att jag nappade på de här semestervikariatet som ha lett till att jag ha fått jobb. Dessutom trivs jag som fisken i vattnet på Graningebyn, å även om jag kommer jobba 70% natt hoppas jag på att få hoppa in lite extra där. Vi fick ett toppen schema.. på 3 veckor gör vi 7 pass.. jag börjar V.45 med helgen Fredag-Måndag morgon, jobbar sen 2 nätter, ledig några dagar å jobbar 2 till veckan därpå, ha härliga arbetskamrater så de här kan bli bra tro jag :) I like It!


Pojkarna växer så de knakar.. Vide ha inte fått en tand än, Vincent surra på som vanligt.. om inte mer.. han börja klättra upp i storlek 98 nu å Vide börja dra 92 även om han kan ha 86 fortfarande. Johan ha skjuti sin första älg idag.. en tjur på 5 pinnar. Flytten närmar sej å julen kommer firas i vårat nya hus i Forsmo. Mamma, pappa, lillasyster, Krille å barna kommer ner. Å så kommer ju svärfar hoppas jag, svärmor, Johans syskon å deras mormor. Så de bli fullt hus. Ska bli mysigt! Vi ha inte börja packa än haha.. känns som de är dags å börja eftersom de bara är 1 månad kvar tills vi flyttar. Jag gruvar mej för själva flytten.. med våran lilla släpvagn kommer vi få hålla på några dagar innan allt ha komme iväg.. puuh.. men men.. de få väl ta den tid de tar. Vi behöver ju inte stressa i allafall med å flytta allt eller städningen eftersom vi inte ha fått nån hyresgäst på den här kåken :/ Känns väl inte sådär jättekul.. helst hade vi velat bli av med de här huset tills vi flyttar. Men man kan väl inte få allt här i världen.


Nu ska jag passa på å gå lägga mej.. jobbade inatt å sov bara 3 timmar när jag kom hem så man är lite seg i både kroppen å huvve. Gonatt på er!

ANNONS
Av Angelika - 10 oktober 2013 07:14

Tjäääna tjääna.. här sitter vi inte varsomhelst, utan jag befinner mej på sjukhuset.. hungrig som en varg, ha snart vart vaken 1 timme.. jag vakna kl.6!? Utan väckarn.. nåja jag är bara på lab. å ska ta lite prover inför mitt läkarbesök jag ha på Tisdag om min mage. Å då måste jag ju såklart va fastande. Jag ha absolut inga förväntningar med mitt kommande besök.. utan tvärtom, jag kommer nog gå därifrån å ha lika stort frågetecken över skalln som förut.

Sen bli de i allafall hem å skjutsa Vincent till förskolan å sen hem å sova.. eftersom jag vaknade så tidigt passade jag på å dra upp till bageriet för å köpa lite nybakt bröd.. muuuums.. sen ska jag jobba natten inatt. Egentligen skulle jag jobbat ikväll 16-21 å imorrn 13:30-21 men jag fick natten istället, å jag är så otroligt glad att jag fick de valet för jag vill hellre jobba nätter.. men i brist på nätter så jobbar jag såklart både dag å kväll. Man må ju ta de man bli erbjuden. Å på tal om jobb så verka de bli lite ljusare framöver.. mer än så kan jag inte säga just nu, pga att jag inte vet så mycke mer än så länge.. men vi få väl se senare.. de kan hinna ändras också. Å så bli de ju flytt i November också :) Allt flyter på just nu.. hoppas de håller i sej. Jag är i allafall så glad att vi har både vänner å familj som ställer upp för oss. All kärlek till er! <3

Av Angelika - 1 oktober 2013 22:22

De har/är så otroligt mycke nu så jag hinner typ inte ens sitta vid datorn numera. Förra månaden jobbade jag ihop 129,5 timmar.. sååå skönt! 10 nätter.. helt ok. Ska bli spännande å se den löningen. Å pengar kommer behövas för våran del eftersom vi nu ska flytta också. I November bär flyttlasset av till Forsmo. Barna ska skolas in på Öhns förskola.. Vide blir hemma tills dess å Vincent får byta.. de känns väl inte sådär jättekul eftersom han ha sina kompisar som han ha gått med i 3 år å personalen som han känner. Men de bli de bästa.. då kommer även Johan kunna hämta å lämna dom. Tyvärr verka vi inte hitta nån som vill ta över den här kåken så vi åker på dubbla hyror :/ Men de funkar inte å bo kvar här.. vi lever i en skokartong! Så vare med de!


Jag pluggar för fulla muggar.. just nu bara 1 kurs.. som de ska va. V.43 smäller de.. då börja jag läsa 2 kurser samtidigt, ena på 200 poäng å andra på 150 poäng.. de är bara å bita ihop! Februari är vi klar.. inte långt kvar, "bara" 3 kurser.. 2 de här läsåret å allra sista kursen efter jul. Jag törs nästan inte nämna att på de ska jag börja läsa jägarexamen.. men jag vill å tänker fixa allt de här! Jag kommer få mycke hjälp med jägarexamen så den är jag inte alls lika orolig över. Jag hade inte tänkt börja med den förrän nästa år, efter jag är klar med skolan.. men ibland bli de inte riktigt som man tänkt. Så den här hösten kommer verklien bli tuff å min självdisciplin kommer verklien å testas. Plugga, jobba å finnas där för min familj å mina vänner. 


Vide ha hunnit fylla 1 år.. stora killen! Han går nu btw!! Å växer som våran gräsmatta där ute. Har samma storlek som storebror haha! Men inga tänder.. han sover oroligt på nätterna så de kan va på G. Vincent har åkt på förkylning.. ont i halsen, feber å äter som en kratta.. han som ha vart förkyld tidigare å aldrig klagat på ont i halsen.. börja bli lur om de kan röra sej om nå halsfluss. Halsmandlarna är stor å han är tokröd. Stackarn! Han ha vakna en del nätter å haft ont i benen så där är de nog växtvärk. Våra älskade småtroll! <3

Av Angelika - 5 september 2013 05:47

Stress.. Först trodde jag inte läkarn, men nu måste jag nog börja ge med mej å kanske smått inse att de är nog så som han säger.. misstankar om att jag ha fått stressmage, IBS.. levervärden ha gått ner men dom är fortfarande något förhöjda. Klådan på kvällarna gör sej fortfarande påmind, ha fått utskrivet allergimedicin som jag ska ta när de bli som värst. Jag ha dock inte hämtat ut den än. Så därför är jag inte inne på internet, facebook så mycket nu.. jag måste hitta ett sätt att hantera min stress. Å bara de ha hjälpt, de va så illa att facebook tog över mitt liv. Varje stund jag satte mej ner tog jag fram mobilen å kolla fejjan.. även om jag satt med barna på golvet kunde jag slita fram telefon å kika läget.. varför? Så himla onödigt.. jag ha fått mer tid med barnen, jag känner mej faktiskt mindre stressad bara över de. De ha kanske inte märkts av så många, eller så har det de.. men minsta lilla som inte gick min väg kände jag av den där inre stressen. Ekonomin, jobb, ja allt som tillhör vardagen. Ringde de på morgonen å fråga om jag kunde komma in å jobba kvällen börja jag stressa.. den där förbannade inre stressen! + laktosintoleransen.. nu undviker jag mjölkprodukter, medicinen hjälpte ändå inte så jag slutade med å ta den.. inte ens när jag tog 2 tabletter hjälpte de, så misstankar om att de är stressen som ha utlöst att jag blivit laktosintolerant finns där. Nu dom här senaste dagarna ha jag inte haft så problem med magen, men jag känner mej också mindre stressad. Alltid nåt!


Älgjakt.. I Måndags började älgjakten.. å jag följde med Johan på pass. Å såklart fick dom inte skjuta nåt 1:a dagen.. de va en kille i jaktlaget som sköt på en kalv men missade nog tyvärr. Tisdag hade jag skola så jag kunde tyvärr inte va med.. va fick dom göra då? Jo de blev 2 djur.. en kalv tro jag de blev om jag inte minns helt fel.. å 1 tjur.. jag hann i allafall följa med dom in å hämta tjuren å va på slakteriet till klockan 21. Onsdag följde jag också med.. å där blev de inte heller nå. Förmiddan hade dom sett ett as till tjur, 2 kalvar å 1 ko. Men inte nå mer där.. på eftermiddan jaga vi på ett annat ställe men eftersom vi inte hade nå hundar så beslutades de att vi skulle gå drevkedja.. 7 st som gick å 7 på pass.. vi stötte 1 ko med kalv å 1 tjur. Men tyvärr inge mer.. nu sitter jag här medans gubbarna är ute i skogen å säkert få dom skjuta idag.. för jag otur med mej?! De va likadant förra året, fast då följde jag bara med 1 dag. Idag är jag inte med för jag ska gå inskolning å jobba natt på Graningebyn. Inskolning inatt å jobbar själv imorrn natt. Känns lite trist eftersom jag gärna hade vela följa med i veckan.. men men.. tanken va att jag skulle följa med på Söndag istället då.. men troligen så kommer dom stycka då så de bli nog ingen jakt då. Barnen är hos farmorn <3 Vi är så underbart glad att vi har henne! Hon är så snäll som kan va barnvakt å ställa upp för oss. Tråkigt när man inte ha mormorn närmare :/  


Barnen.. Mina 2 trollungar börja bli stora.. Vincent som nyss ha fyllt 3 år!? Å Vide som blir 1 år om precis 3 veckor.. han ha inte fått nå tänder än, men han ha stapla 2 steg helt själv. Varje stund som går bli dom verklien större. Vincent sätter ihop meningarna mer å mer.. å förstår så himla mycke! Å han ha nu flyttat upp å bytt avdelning på förskolan. Nu gå han med dom större barnen. Så nu lär han väl utvecklas ännu mer. Jag är så stolt över mina guldkorn å glad att få vara deras mamma <3 Mina barn är verklien mitt allt! 

 

Skolan.. Pluggandet är i full gång, jag ha fått veta att jag ha klarat Specialpedagogiken.. feels good!! Nu ha vi börjat en annan kurs.. puh men de är mycke å göra! Men nu är de inte länge kvar.. Februari ut sen är vi färdigutbildade undersköterskor hela högen. 

 

Näe jag ska nog ta mej nåt i magen sen gå å lägga mej... nu må man sova in sej så man fixar å jobba natten. Ska bli spännande eftersom de är första gången jag gör de. Men först ska jag iväg å mata Annas hundar då hon ska bort en svängom, sen på vikarieträffen innan jobbet kallar. Ska bli trevligt! Ha en fortsatt trevlig dag på er där ute.

Av Angelika - 17 augusti 2013 00:13

Jaa så kan man väl kalla de.. efter att ha jobbat en hel del sen Maj är de välbehövligt med en liten semestran :) Jag älskar min hemby å är glad att mina barn få växa upp med att hälsa på sin mormor å morfar å samtidigt i denna by <3 Hjälpa mamma å pappa med ven, hälsa på bästaste Åke å Elisabet, umgås med systrarna å syskonbarn, se våra barn busa å leka med sina kusiner, följa med på skjutbanan å få den stora äran å testa skjuta för allra första gången med lillasysters bössa.. suget efter att själv ta jägarexamen å en dag skaffa sej en bysse växte lite mer. Så när älgjakten börjar ska vi se om vi kan få barnvakt så jag kan följa med älsklingen å sitta på pass. Krångliga magar på våra småtroll, hård i magarna, Vincent ha tagit blodprov för å se om de kan ha nåt å göra med laktos.. de är bara å invänta ett samtal från läkarn vilket inte lär ske förrns åt veckan. Nu ligger mina barn å snusar så gott. Jag hoppas Vide få sova inatt.. stackarn ha sovit så oroligt natten som va. Å nu behöv en annan också slå igen yga :) Gonatt på er!

Av Angelika - 31 juli 2013 23:11

De gå framåt med min utredning om mina då förhöjda levervärden.. varför jag skriver då är bara för att man vet inte idag om jag fortfarande har förhöjda värden. Men på Fredag ska jag på lab. på sjukhuset å ta om mina prover.. så till veckan ska jag ringa å kolla vad proverna säger. Jag har tydligen sen graviditetsklådan haft förhöjda värden, i samma veva som Vide kom ut kunde jag sluta med min medicin sa läkarn.. de gjorde jag! För vem orkar käka både tavegyl å lergigan å samtidigt funka som en normal människa!? Inte en nyförlöst ammande kvinna säger jag! Så jag slutade med dom.. gladeligen! Men mina problem fortsatte.. klådan försvann på 2 veckor, men jag hade fortfarande ont? Så jag kontaktade min gyn.läkare på specialist mödravården.. hon uteslöt att de va deras område så hon skickade mej vidare till medicin. En läkare därifrån kontaktade mej å jag fick därefter ta om proverna.. jag fick sen reda på att jag fortfarande hade något förhöjda värden, inte så jättehöga men eftersom de va något förhöjda så ville han ta reda på varför, jag med för den delen. Jag blir frustrerad över att jag själv fick ta kontakt med sjukvården, att dom inte kunde ha en uppföljning på värdena för å se om de ha gått ner. Dom verkade så säker på att de skulle gå ner till normalt efteråt.. men de gjorde de inte. I mitten på Juli ringde han, när vi va i Umeå.. han sa då att jag skulle ta lite fler prover för å utesluta någon leversjukdom. De kan även handla om att min lever tar stryk pga min övervikt. I allafall så upptäckte jag att min mage fucka upp sej när jag åt fil, bokade in en tid på hälsocentralen å fick ta prover för å kolla laktosintolerans vilket kom tillbaka som positivt, så hej folket jag tål inte laktos! Min mage fortsätter å krånglar.. eller magen kan jag väl inte påstå heller att de är.. jag får ont under revbensbågen, ner på sidan å bak mot ryggen lite. Upptäckte även att alkohol inte är en bra dryck ( iförsej är den inte så jäfla bra överhuvudtaget ) då jag fick mer ont dagen efter jag hade druckit!? Äter jag för mycke får jag ont, jag är typ trött konstant, å kan inte riktigt komma ihåg när jag va pigg senast. Alltså.. misstänkt att graviditeten ha utlöst både min laktosintolerans å mina förhöjda levervärden. Min läkare kommer höra av sej efter sin semester om dom andra proverna jag tog.. men sjuksköterskan jag prata med igår sa som så att hade de vart nåt akut så hade de ringt. Jag har ont till å från å klådan har kommit tillbaka.. jag känner igen den så väl från när jag va gravid. Även om de är bra mycke mindre, men störande. Jag började fundera när jag kom på mej själv att jag kliade i handflatorna. Jag kan känna att de sticker på armarna så jag kliar å sen får jag prickiga utslag. Jag kan jämföra de med att när en hund eller katt klöser mej så klias de å jag får utslag.. ( jag är pälsdjur allergisk ) så bli de efter jag ha kliat mej.. de sväller liksom upp. Sen försvinner dom.. men de är bra jobbigt. Jag vill bara veta va de är som händer med min kropp.. å jag hoppas att jag en dag, inte alltför långt dit få veta va de är som tokar sej.

Av Angelika - 27 juli 2013 12:42

Vi började med lite förfest hos våra vänner Erik å Anita.. satt å surra å drack. Sen styrde vi nosarna ner på Djupövägen för å fortsätta drickandet hos Lena. Vi satt ute på balkongen, drack, surra å lyssna på musik. Där blev vi kvar lite för länge eftersom vi missade både Ebenholt Slappers å Patrik Isaksson.. jag säger bara rackarns! Inte för att vi hade tråkigt, tvärtom de va jätte trevligt, men förbannat synd att vi missa dom.. jag som ville se! Träffade en hel drös med folk, å som vanligt så är de väldigt mycke folk.. å kul hade jag! Jag å Anna gick mot disco scenen men där blev vi inte kvar länge.. när de kommer småpojkar som försöker ragga på en då känns de.. hmmm lite skumt.. smickrande men njae.. så vi drog fort därifrån. Vi få väl se om vi åker in en sväng ikväll med barnen.. annars bli vi bara hemma. Tro jag ska passa på å lägga mej ute i solen idag. Försöka få lite färg eftersom man ha jobba varje dag när de ha vart fint.. ha en fortsatt trevlig dag på er!

Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ This is who i am. med Blogkeen
Följ This is who i am. med Bloglovin'

...


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se