This is who i am.

Alla inlägg under augusti 2012

Av Angelika - 31 augusti 2012 20:26

Sista Augusti idag.. jag som kände att sommaren skulle ta toklång tid, men de bara svischa till så va den över. Nu går vi in i September å jag ha snart bara 1 månad kvar till mitt beräknade datum, 35 dagar för å va exakt. Förhoppningsvis är de ännu mindre! Babyskyddet kommer imorrn i allafall med min storasyster å hennes man. Underbart att vi få köpa de, så då ha vi de hemma å klart. Nu fattas de bara en madrass till sängen, täcke, kudde, å spjälskydd. Men de är väl på gång de med. Jag ha fått höra att magen ha sjunkit i allafall.. så jag hoppas att bebis ha lagt sej tillrätta. Jag fortsätter å klia sönder mej.. se ut som jag ha klia sönder massa myggbett på benen.. nätterna är nog ändå värst, å fortsätter de såhär till veckan bli de fröken Edlund som få ta in på förlossningen för å sova en hel natt.. de erbjudandet fick jag om jag inte orkade, de är ganska taget om de fortsätter såhär. Men jag vill ändå ge de några dagar till. Börjar känna av förvärkar lite mer också.. magen bli stenhård så de känns att de börja bli mot slutet. Men jag börja tro mer å mer att 5e Oktober inte är ett datum för min del att föda barn på.. så jag tror att pappa Johan får rätt med sitt datum.. 27e September.. men än är vi inte där så vi få väl se.

Av Angelika - 30 augusti 2012 10:18

Upp tidigt med tuppen för att skjutsa Vincent till sin farmor.. mamman skulle på lab. å ta prover å sen knata ner till förlossningen där dom skulle kolla upp mej. Dom gjorde inte så jättemycke å jag vet inte om jag blev så väldans mycke klokare.. eller jo lite må jag väl tillägga. Jag har lite förhöjda levervärden vilket visar på att jag har Hepatos (graviditetsklåda) Så nu bli de väl å se va gallsyreprovet säger. Beroende på va de säger finns de lite olika alternativ.. men de bli inte på tal förrns om några veckor.. så just nu ska jag fortsätta med medicinen men kombinera både Tavegyl å Lergigan. Du kommer bli trött säger läkaren.. jag suckar å tänker men va bra! Så till veckan ska jag på spec.mödra för å mäta bebisen eller va läkaren surra om. De bli säkert tokbra de här! Huvudsaken bebisen mår bra där inne så är de väl bara å stå ut för mamman.




Hepatos

Hepatos är ett tillstånd som kan ge klåda vid graviditet. Det beror på att levern påverkas. Bland annat ökar då gallsyrorna i blodet och detta gör att det kliar. Det är helt ofarligt för mamman, men om gallsyrorna ligger mycket högt kan det finnas en viss risk för barnet.

Man kan i allmänhet sköta kontrollerna hos sin barnmorska. Om klådan blir svår och halten av gallsyra är hög kan det bli aktuellt med remiss till specialistmödravård på en förlossningsklinik. Där finns möjlighet att behandla sjukdomen, för att lindra klådan och sänka gallsyrorna

Av Angelika - 28 augusti 2012 21:57

Jag börjar känna mej lite lätt stressad över att vi inte ha nån bilbarnstol här hemma ifall bebisen bestämmer sej för å kika ut tidigare (vilket jag inte alls tror) men man vet ju aldrig. Vi skulle få ta min lillasysters babyskydd å köpa deras syskonvagn, men då är ju grejerna uppe i Umeå å jag vet inte än om vi hinner med nån resa här innan. Eftersom jag har skolan som precis ha börjat å min klåda på kroppen som gör att jag helst bara vill sitta hemma utan kläder för å slippa ha så mycke tyg på mej som möjligt. Men vi få se hur de bli! Jag tycker om å ha koll på läget.. å alla saker på plats när de är nåt som ska hända. En annan grej jag ha fundera lite över är den där förbannade BB väskan.. jag har än inte packat den. Å jag vet.. jag är bara i vecka 35 nu så många tänker säkert att men herregud den där hinner hon packa.. men eftersom jag vill ha koll på läget så bli jag bara liiiiite stressad över att dom här sakerna inte är fixade. När jag väntade Vincent va nog väskan packad redan strax efter vecka 30.. men då hann jag med å packa om den måååååånga gånger haha!

Klådan på kroppen fortsätter! Ha börjat med min nya medicin vilket jag gjorde igår kväll, så de är bara å vänta här i dagarna å se om den hjälper. Det återstår å se! Med dom orden väljer jag å säga gonatt nu.. eftersom jag sover så kasst på nätterna nu pga klådan så ska jag bums isäng. 


Niiiightie på er gott folk!

Av Angelika - 26 augusti 2012 08:46

Jag vill börja med å säga att jag vill tacka alla er som grattat min älskade son på hans 2 årsdag å även säga tack till ni som va med å firade han. Helgen började ju med kalas hela dagen, Vincent vaknade å fick börja med å öppna paket.. snacka om lyrisk pojke.. skitkul å se! Där fick han duplo lego av oss. Sen skjutsade vi pappan på jobbet, lämnade av han å styrde hemåt för å börja skära upp tårtbotten. Jag gjorde egen botten, å eftersom de va en liten tjej som är äggallergiker som skulle komma så tyckte jag att vi skulle ha äggfri tårta så även hon kunde äta. Jag måste faktiskt säga de själv att den blev väldigt god.. jag trodde inte de men så fel jag hade. Den ska jag lätt göra om! Vincent va nog nöjd med dagen å somnade fort på kvällen. Trots efter alla kakor å alla glas saft.


Lördag va de SPHK (svenska polarhundklubben) utställning i stan. Både Koyuk å Rejsa skulle för första gången in i ringen.. med tanke på hur min lilla fröken är så gjorde hon de jättebra! Hon är tyvärr inte så van å stressade lite grann.. men med mer träning så tro jag de kom å gå bättre. Koyuk gjorde de också superbra. Han va så lugn när dom sprang runt i ringen.. snyggkillen. Även lite mer träning på han så bli de tokbra. Han är ju trots allt bara 5 månader. Vincent sov 30 min på hela dagen så även han va trött. Efter utställningen så for vi till Kerstin å hälsa på, släppte hundarna så dom fick springa av sej.. 6 hundar hade vi som sprang runt huset, kan tillägga att dom ha inhängnat! Så fick vi även den stora äran å bli bjuden på mat.. å rackarns va de satt bra! Så otroligt gott! Efter de åkte vi hem till svärmor å fastern.. där la vi Vincent så fick han sova kvar till idag så ska jag hämta han sen. Igårkväll satt vi bara å myste å kika på tv. Underbart! Länge sen vi gjorde nå sånt faktiskt. De behövs mellan varven!


Nu vill jag bara att Söndagen ska passera, vakna upp å för en gångs skull å va Måndag. Då dra vi ner till Birsta/Ikea!! Jag måste bara hitta min andra stödstrumpa så inte bena se ut som stockar när jag ha komme hem. Jag ha börja bleve mer svälld nu.. så drygt men de ante mej. Å klådan fortsätter.. om inte lite värre nu, ha klia sönder mej lite mer. Men jag ha recept på Lergigan på apoteket som jag ska hämta ut imorrn å börja käka. Hoppas på att de hjälper för jag bli feun tokig! Dock sa läkarn att man bli trött även av den här medicinen.. *suck* Men de är de här dom kan ge när inte Tavegyl funkar. Ja nu blev de lite uppdatering.. då ska jag passa på å uppdatera med lite bilder också :)


       

Av Angelika - 22 augusti 2012 21:07

3e natten jag inte ha fått sova riktigt.. få se hur den här natten blir. Igårkväll gick jag å la mej ganska tidigt.. vaknade flera gånger av halsbränna from hell fram till 1 tiden då jag somnade, men efter de vakna jag flera gånger av att jag låg å klia mej. Imorse vinkade vi av pappan eftersom han skulle på jobbet, sen käka vi gröt å efter de traskade vi in i duschen. Egenklien va prinsen ledig idag men eftersom mamman skulle till läkarn så fick han fara iväg på förskolan några timmar. På sjukhuset kom vi fram till att jag ska ta om proverna, så imorrn bitti kl.7 ska jag va på lab. å ta både nya leverprover å gallsyreprover å samma visa bli de nästa Torsdag. Å va som händer efter de få vi ta ställning till när provsvaren ha kommit. Men de finns lite olika alternativ beroende på va svaren visar. Mer än så vill jag inte skriva ut! Å eftersom medicinen inte hjälper ska jag sluta ta dom.. onödigt å stoppa i sej tabletter om de inte ens hjälper.. för bebis skull.

Av Angelika - 21 augusti 2012 09:10

Den här förbenade klådan.. jag bli tokig snart!! 2 nätter i rad ha jag knappt fått sova nånting pga jag legat å kliat.. å de är inte lite de klå heller.. å över hela kroppen, på benen, armarna, bröstet, under fötterna, i händerna, mellan fingrarna å tårna. När jag väntade Vincent hade jag problem med vätska.. nästan grinfärdig frågade jag barnmorskan om de inte fanns nåt å göra för jag va så himla svullen. Jag hade så ont å mina tår såg ut som prinskorvar. Den här gången är de annorlunda fast ändå inte! Jag är alltså i vecka 34 nu.. klådan på kroppen började när jag va runt vecka 29-30, men då va de på kvällen.. å de börja med under fötterna å i händerna. Fast jag äter Tavegyl nu så upplever jag ändå att de bli nästan värre ju längre in i graviditeten jag kommer. Jag tänkte inte ringa, eftersom läkarn som jag fick träffa på förlossningen i början på den här månaden sa när jag frågade att jag skulle fortsätta äta Tavegyl tills jag fött. Då är de väl ingen mening heller, eftersom jag redan fått svar på min fråga. Igårkväll sa Johan när han hade bleve less på att jag satt å klia hela kvällen.. att de där måste du ju ringa om igen.. ähh sa jag, de här gör dom ingenting åt ändå.. de är bara å fortsätta äta den där förbenade medicinen, fast den inte hjälper speciellt bra. Idag fick jag nog.. så jag ringde spec.mödravården gallsyreproverna, fasteproverna som jag tog den 6/8 hade dom inte ens fått svar på.. så hon skulle ringa Umeå idag å sen fick jag en tid hos en läkare imorrn, samma läkare som va med på operationen när jag hade fått Vincent. Jag är ändå rätt säker på att dom inte kan göra nånting, så jag lär nog få fortsätta äta medicinen eftersom den ändå hjälper lite grann. Men ska jag gå såhär 6 veckor till få jag nå bryt!

Av Angelika - 20 augusti 2012 18:09

6 veckor återstår å min klåda på kroppen tycker jag bli värre. Ha i allafall kommit underfund med att jag måste ta min medicin lite tidigare på kvällen än kl.23 annars få jag inte sova nånting! Med medicinen få jag sova på nätterna i allafall.. men gör jag som jag gjorde i Lördags kväll så få jag inte sova många timmar.. eftersom vi va bjuden till Kramfors på grillfest så ville jag inte ta medicinen när jag bruka ta den annars eftersom jag blir så trött av den.. så istället för å ta med den till Kramfors å ta den vid 7-8 så lämnade jag den hemma å tänkte att jag ta den när jag ha komme hem iställe. För å sitta å köra 4,5 mil hem i mörker å va trött ville jag inte.. de är ju inte bara mitt liv jag tänker på! Men de fick jag sota för sen.. först sov jag tokdåligt, de bruka jag göra när inte Johan är hemma å han släppte jag av i Granvåg på fest.. sen när han kom hem vakna jag till å då va de kört.. låg å klia, somnade till.. vaknade av kliandet å så höll de på till ungefär 5 tiden. Tack i allafall till våran älskade son som sov hela natten så jag slapp kliva upp för de. Å eftersom jag hade en full karl när han kom hem så innebar ju de att jag fick kliva upp med Vincent när han vaknade! Min Söndag förmiddag va inte den bästa! Eller joo tills Maria kom förbi med lite grejer som dom hade handlat på Ullared *wiiie*


Jaa å snart ha Augusti passerat.. Johan fyllde år i Lördags å på Fredag fyller Vincent 2 år.. mammas å pappas lillkille börja bli stor nu. Så på Fredag bli de 2 års kalas för prinsen. Han sover inte längre i spjälsängen utan i en växasäng.. spjälsängen stå numera i vårat sovrum.. så en madrass till den å ett spjälskydd så är den redo. Men de måste jag inhandla först. Jaa de är en hel del å tänka på.. :)

Av Angelika - 13 augusti 2012 09:21

De är sjukt va tiden gå fort.. redan 7 veckor kvar! Å jag som sa att sommaren skulle ta toklång tid.. de ha ju verklien bara svischa till så ha den passerat. Jag hade 8 veckors jobb på schema i sommar.. jag ville verklien jobba alla veckor men kunde bara stå ut 7 veckor.. dom sista 2 bet jag ihop å vaggade mej fram i korridoren. Mina arbetskollegor tyckte jag hade gjort ett bra jobb som orkade jobba så länge å förstod verklien varför jag inte kunde fortsätta. Så sista veckan fick jag faktiskt lov å sjukskriva mej själv pga ont i magen. Jag åkte in på förlossningen 2/8 för att jag egenklien bara skulle in å ta några prover, men de slutade med att jag fick träffa läkaren å hon klämde å kände på magen å sjukskrev mej dom sista dagarna jag skulle ha jobba. Proverna ha jag inte hört nånting om så jag antar att dom är bra. Jag ha fått sån klåda på kroppen så dom tog prover ifall de är graviditetsklåda.. men antagligast inte så de är väl bara å fortsätta äta tavegyl tills jag ha fött. De är ändå värst på kvällarna å jag tycker inte riktigt dom hjälper. Imorrn ska jag till barnmorskan, spännande å se hur allt se ut. Hade +1 på stickan som visar på socker i urinen när jag va in på förlossningen. Få se om de ha blivit återställt nu. De gick ju lite upp å ner när jag väntade Vincent.


Igår kom vi hem från dopet i Dalarna i allafall. "Borta bra men hemma bäst" Så de kändes skönt å få komma hem. De tyckte vi alla i familjen. Vincent va lite bråkig när han skulle sova så de tog lite längre tid. Men tur han ha en pappa som är envisare är han själv. Vi ha haft så trevligt å mysigt i helgen! Så de va verklien värt alla timmar i bilen. Jag bjuder på lite bilder så ni få se! Vincent stå vid bordet å leker med alla bilar å traktorer som pappa Johan lekte med när han va liten.. när Johan tog fram dom så lekte han en hel eftermiddag. Man märkte knappt av han. 


       

Presentation

Kategorier

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bloggar å läsa

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

...


Ovido - Quiz & Flashcards